SAĐENJEM JELKE POČELO NOVOGODIŠNJE UKRAŠAVANJE GRADA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Danas je na Trgu Nikole Tesle u Apatinu u sklopu novogodišnjeg kićenja grada na radost velikog broja mališana iz predškolske ustanove „Pčelica“ posađena jelka. Tim povodom, medijima se obratila koordinator KZM Milana Srdić.

-Za razliku od prethodnih godina, kada smo za kićenje grada povodom novogodišnjih praznika koristili sečene jelke, koje bi nakon praznične euforije izgubile namenu i bivale uklonjene, ove godine smo posaditili jednu da nam ostane i za naredne godine i generacije.- rekla je Milana Srdić.

-To je možda simboličan, ali veoma važan iskorak u odnosu ka prirodi i životnoj sredini i baš zbog toga je danas sa nama ovoliki broj dece. Naša obaveza je da im ukažemo na sopstvene greške kako ih i oni ne bi činili i da ih naučimo kako da čuvaju prirodu i našu planetu.- dodala je Milana.

Sadjenje jelke na trgu, jelka,  (5)

Prema njenim rečima ovim je trg Nikole Tesle ulepšan zelenilom tokom čitave godine, a ujedno će se i uštedeti sredstva koja su svake godine bila namenjena za kupovinu, postavljanje i uklanjanje jelke.

-Ovu priliku bih iskoristila da kažem da je sađenje jelke prvi korak ovogodišnjeg ukrašavanja grada, sledi nam posao oko dekorativne, ulične rasvete, biće još jedno iznenađenje i novina u odnosu na prethodnu godinu, a finale će biti postavljanje klizališta u drugoj polovini decembra. – izjavila je Srdićeva.

FONO Milana Srdić

Milana Srdic (1) Sadjenje jelke na trgu, jelka,  (4) Sadjenje jelke na trgu, jelka,  (3) Sadjenje jelke na trgu, jelka,  (2) Sadjenje jelke na trgu, jelka,  (1)