РИБОЛОВАЦ ИЗ АПАТИНА УЛОВИО СМУЂА ТЕШКОГ 13 КИЛОГРАМА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Зоран Срдић, 64-огодишњи риболовац из Апатина, јутрос је имао улов којим би се могао поносити сваки заљубљеник у риболов: уловио је смуђа капиталца, тешког 13 килограма, а дугачког чак 100 центиметара.

Риболовом се бави од 1969 године, од момента када је стигао у Апатин. Овакав примерак досад није извукао.

– Борба је трајала 10 минута, а уловио сам га варалицом, на Дунаву, локација Стари камен иза Великог Лимана према првој шпорни, каже Срдић. Према његовим речима у помоћ му је притекао његов пријатељ Мики Ковачевић, док је син Игор морао да улов изнесе на копно. Срдић је у риболовачкој каријери имао велике улове сома, тешких око 30 килограма и шарана од 19 килограма, али када је реч о смуђу, до данашњег улова, његов највећи трофеј није прелазио 10 килограма.

Како каже, капиталац ће завршити на празничној трпези, јер планира да овим специјалитетом почасти своје друштво, риболовце Пилића, Митића, Медића и Kовачевића који свакодневно са њим проводе време на Дунаву.

3 thoughts on “РИБОЛОВАЦ ИЗ АПАТИНА УЛОВИО СМУЂА ТЕШКОГ 13 КИЛОГРАМА

  1. Smuđ ovolikih gabarita je star preko 2 decenije. Mogao je biti slikan i vraćen. Čestitke ribolobvu na uspehu. Ali odnos prema prirodi i nije baš na zavidnom nivou,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *