ПРУЖАОЦИ УСЛУГА У АПАТИНУ УПОЗНАTИ СА МОГУЋНОСТИМА КОЈЕ ПРУЖА БИЦИКЛИСТИЧКА РУТА “ЕВРОПСКИ АМАЗОН”

APATIN DRUŠTVO VESTI

У склопу ЕУ пројекта “Amazing Amazon of Europe” финансираног из транснационалног програма Дунав, Општина Апатин као партнер је данас организовала предавања везана за угоститељство под називом “Hospitality, part 2”, за пружаоце услуга са подручја општине Апатин.

На данашњем “Hospitality” предавању професор Милан Ивков са Природно метематичког факултета у Новом Саду, департмана за географију, туризам и хотелијерство је говорио на тему “Савремени трендови у пословању туристичко-угоститељских објеката”. Кроз ово предавање локални пружаоци услуга и мештани су се упознали са свим могућностима и шансама које ова бициклистичка рутра и дестинација “Amazing Amazon of Europe” може да понуди туристима. Такође, било је речи и о угоститељству и ономе што пружаоци услуга требају да знају о вештинама и знањима у пружању својих услуга и промовисању.

Данашњем догађају између осталих су присуствовали представници Туистичке организације Апатин, Локалне самоуправе, апатинске Техничке школе и Јавног предузећа “Дунавска обала” Апатин.

-Наше предузеће је кроз пројектни тим општине Апатин од почетка укључено у први део пројекта “Amazon of Europe Bike Trail”, као и у “Amazing Amazon of Europe”, пројекат у склопу којег се одржава и данашња радионица. Ми смо једни од оних који имају потписан уговор са “Букинг центром” Амазона и са великим задовољством користимо све што је везано за едукацију, напредовање и побољшање квалитета услуга, како би удовољили захтевима туриста, рекла је Љиљана Крец, директорка Јавног предузећа “Дунавска обла” Апатин.

Рената Куруц, менаџер пројеката везаних за бициклистичку руту на територији Апатина је рекла да су ова предавања део обуке у склопу “Amazon of Europe Akademije” и наставак обуке која је спроводена прошле године, у оквиру претходног пројекта “Amazon of Europe Bike Trail”, везано за побољшање услуга за бициклистичке туристе који долазе на руту Апатина.

-Овим пројектом осигуравамо умрежавање свих пружалаца услуга, од власника смештаја и апартмана, преко ресторана па све до бициклистичких сервиса и свих других који желе и могу да пруже своје услуге бициклистима који долазе код нас. Овим пројектом такође стварамо и нове туристичке производе којима желимо да употпунимо ту понуду. Имамо неколико водећих производа које смо креирали из пројекта као што су “Amazing moments”, или “Невероватни моменти” и то је речно путовање, а ту је и наш резервациони систем (онлајн систем, односно букинг центар “Amazon of Europe”) путем којег гости из целе Европе могу да се пријаве на наше смештајне капацитете, како би дошли на наше подручје да бициклирају и уједно посете све садржаје које ми овде нудимо, објаснила је Рената Куруц.

Она је напоменула да су до сада у општини Апатин имплементирана два пројекта везана за бициклистичку руту и додала, да је у плану и аплицирање на нови позив “Дунавског транснационалног програма”. У трећи пројекат који је везан за бициклистичку понуду, биће укључене и неке друге групе попут младих, пензионера и других осетљивих група.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *