ЧЛАНОВИ АТЛЕТСКОГ КЛУБА АПАТИН УСПЕШНИ НА АТЛЕТСКИМ ТАКМИЧЕЊИМА У ЗЕМЉИ И ИНОСТРАНСТВУ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Чланови Атлетског клуба Апатин, наставили са наступима на атлетским тркама у земљи и иностранству. У протеклих десет дана наступили су у Београду, Милану, Фрушкој Гори, Новом Саду.

У недељу 27. новембра 2022. године у Београду је одржан међународни 3. Београдски полумаратон у којем је у рекама на 10 км и 21, 097 км наступило преко 2000 учесника. У главној трци на 21 километар и 97 метара сјајна наступ имао је Ђуро Борбељ који је у укупном пласману заузео 6. место иза пет првопласнираних такмичара из Африке и на тај начин понео титулу најбољег такмичара из Републике Србије са резултатом 1 сат 9 минута и 06 секунди, на 8. место у укупном пласману пласирао се Денис Фируловић и заузео 3. место од такмичара из Србије. у истој трци добар наступ имали су Радомир Топличанин који је освојио прво место у старосној категорији са новим личним рекордом, Зоран Радичанин освојио је друго место у старосној категорији, док је Милан Маринковић освојио 7. место у својој старосној категорији. У трци на 10 километара Мирослав Пешић освојио је 6. место у укупном пласману од 1100 такмичара са новим личним рекордом (36 минута и 11 секунди), уједно је остварио пласман на треће место у старосној категорији, у женској конкуренцији наступила је Милица Марковић и освојола

Истог дана када је одржан Београдски полумаратон, Александар Стајић истрчао је полумаратон у Милану где је у трци на 21 километар и 097 метара, резултатом 1 сат 18 минута оборио лични рекод.

На Фрушкој Гори је у суботу 3.12., одржана 1. Викинг челенџ трејл трка на 11 км и 5,5 километара. У трци на 11 километара у којој је наступило 150 такмичара, убедљиво је тријумфовао Ђуро Борбељ који је освојио наградни одлазак на изузетно популарни међународни полумаратон у Тромзу (Норвешка) који се одржава 8.1.2023. године, друго место заузео је Душан Крстић, док је Александар Стајић заузео 10. место у трци је наступио и Зоран Шкорић који је успешно савладао изузетно захтевну стазу и освојио 58. место. У трци на 5,5 километара убедљиво је тријумфовао Мирослав Пешић у мушкој конкуренцији, у женској конкуренцији 3. место у укупном пласману освојила је Уна Чегар, док је Хана Чегар заузела пето место. Уна и Хана су биле најмлађе учеснице (12 година и 8 година), Исидора Шарчев заузела је 6. место. У јунорској трци на 200 метара која је претходила старту главних трка наступили су Уна, Хана и Арсеније Чегар (4 године). Уна је заузела 3. место, Хана је поделила 5. место, док је Арсенје успешно савладао задату деоницу.

У Валенсији је у недељу 4. 12., одржан један од најквалитетнијих и најмасовнијих маратона на свету на којем је у трци на 42 километра и 195 метара наступило преко 12000 учесника из целог света међу којима и три члана АК Апатин, Предраг Вејин, Бојан Манојловић и Жива Вијоглавин, који су успешно савладали маратонску стази. Предраг Вејин је истрчао за 3 сата и 16 минута, Бојан Манојловић 3 сата 17 минута, док је Жива Вијоглавин истрчао лични рекорд 3 сата 26 минута.

Чланови Атлетског клуба Апатин у 2022. години наступили су на вишестотина такмичења у земљи и инострнству. Сениори су освојили 7 медаља на званичним првенствима Србије (Ђуро Борбељ 5 медаља – 4 златне и једну сребрну, Александар Радукин – једну бронзану и екипну златну медаљу на Првенству Србије у кросу). Сениори АК Апатин учествовали су почетком 2022. године на Купу Шампиона у кросу у Португалији. У 2023. години их очекује поновни наступ другу годину за редом на Купу Шампиона у Шпанији, почетком фебруара.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *