РЕКОРДАН БРОЈ ПРИСТИГЛИХ ПРИЈАВА ЗА 24. АСИКС АПАТИНСКИ ДУНАВСКИ ПОЛУМАРАТОН

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

У току су завршне припреме за почетак сјајне атлетске манифестације у Апатину, 24. АСИКС Апатински Дунавски полумаратон, који се одржава у недељу 20. октобра, са стартом и циљем у предивном амбијенту Бање Јунаковић, а чији је технички организатор Атлетски клуб Апатин.

За овај догађај сада са већ дугом традицијом до сада је пристигло преко 800 пријава, што је рекордан број у односу на досадашње године. Међу пријављенима налазе се такмичари и такмичарке из Русије, Румуније, Мађарске, Словеније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске и Србије.

У оквиру манифестације која има спортско-забавно-хуманитарни карактер, одржаће се трке на 21 километара и 097 метара, Fun&Fit –Минаква трка здравља на 10 километара, штафетна трка у оквиру трке на 10 километара (2х5 километара), хуманитарна трка „Трка за срећније детињство“ која се реализује у сарадњи са Црвеним крстом Апатин у којој ће наступити деца на 400 метара и где ће сви учесници добити медаље.

Ове године манифестација добија још већи хуманитарни карактер, јер ће се током викенда заједно са организацијом Плућна хипертензија Србија (Inspired by HOPE) спровести хуманитарна акција подизања свести у јавности о Плућној хипертензији под мотом „Остани без даха за Плућну хипертензију“

Током реализације догађаја биће уприличен богат културно-забавни програм у зони старта и циљ у Бањи Јунаковић где ће тркаче забављати чланови КУД „Дунав“Апатин, мажореткиње из Апатина и Сонте, тамбурашки оркестар „Дунавски бисери“, док ће на стази атмосферу подизати апатинска рок група „Прљави ромео“, Чапо Јосип са својом групом, dj Александар Мирић и други.

Стаза је равна и сертификована од стране официјелног мериоца, сваки километар у полумаратонској трци биће обележен, за тркаче ће бити припремљен велики број окрепних станица дуж стазе и у циљу. Полумаратонци трче два круга 5,2 км и 15,9 км, док ће тркачи на 10 километара трчати два круга 5,2 км и 4,8 км. За здравље тркача на стази и у циљу биће задужена медицинска служба из Дома здравља Апатин. Суђење на такмичењу спровешће Збор атлетских судија Сремске Митровице.

Старт трка на 21,097 км, 10 км и штафетне трке је у 11,00 часова, док је старт дечије хуманитарне трке 11,05 часова. Проглашење најбољих биће уприличено у ресторану Бање Јунаковић по завршетку полумаратонске трке.

Пријаве главне трке врше се преко сајта: www.dunavskipolumaraton.com, где се могу добити и основне информације (затварање у суботу 12.10. у 20,00 часова). Пријаве за дечије трке се врше у Бањи Јунаковић на дан трке од 10,00 до 10,30 часова. Контакт емаил трке: dunavskipolumaraton@gmail.com
Информације о догађају могу се видети и на фб: https://www.facebook.com/dunavskipolumaraton/

Партнери трке: Атлетски савез Србије, Општина Апатин, Бања Јунаковић, Спортски савез Апатина, Туристичка организација Апатина, ТРЕФ спорт АСИКС Србија, Фан и фит Београд, Венера Бајк Суботица, Минаква Нови Сад, Агенција Анаконда, Ауто Стојанов Нови Сад, Инфо тим Гармин Србија, Колачић среће Београд, Данубиус Нови Сад, 2. Мај Апатин, НАВАК Академија, Боја Сомбор, Уна Апатин, Скаут Фруља, ЈКП Наш дом Апатин, Удружење Чачана у Чачку, Црвени крст Апатина и Сомбора, Атлетско рекреативни клуб Сомбор, КУД Дунав, мажореткиње из Апатина и Сонте, Удруга здраво трчање Осијек, Добро јутро Апатине, Кањишки фестивал трчања и пливања.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *