ЧЛАНОВИ УЧЕНИЧКОГ ПАРЛАМЕНТА ПОСЕТИЛИ ОПШТИНУ АПАТИН

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Чланови Ученичког парламента ОШ „Жарко Зрењанин“ данас су у пратњи наставника, а у оквиру Дечје недеље посетили скупштину општине Апатин. Током једночасовног боравка у згради општине, са ученицима су разговарали потпредседница Дубравка Kораћ и начелник општинске управе Мане Шкорић. Они су упознали ученике са радом локалне самоуправе, функционисањем извршне власти и локалне скупштине, након чега су одговарали на питања основаца и разговарали о темама која их највише занимају.

На питања која су се односила на комуналне проблеме града, расвете, буџета, општински челници ученицима су појаснили на који начин разни захтеви улазе у процедуру, како би о њима расправљали чланови општинског већа или одборници у скупштини.

На састанку су се могли чути подаци колико средстава из буџета општине Апатин се улаже у школство, а на ученичко питање везано за улагање у зграду ОШ „Жарко Зрењанин“, потпредседница Дубравка Kораћ је представила идејни пројекат реконструкције и опремања школске зграде који заједнички реализују општина Апатин и Канцеларија за јавна улагања Владе Републике Србије у који ће бити уложено преко три милиона евра.

Млади парламентарци нису крили одушевљење приказаним, а на крају разговора општински челници су изразили спремност да убудуће помогну рад ове организације.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.