МЕЂУНАРОДНИ СЕМИНАР ЗА ТРЕНЕРЕ КРОСМИТОНА У СОМБОРУ ОКУПИО 11 УЧЕСНИКА

SOMBOR SPORT VESTI

Сомбор је био домаћин Међународог семинара за тренере корсмитона, што је ново име за такозвани брзи бадмитон, који су у организацији овдашњег СБК “Спајдер” желели да стекну Ц лиценцу. Једанаест полазника из Бугарске, Хрватске и Србије кроз тродневна предавања и практичне вежбе стекло је завидан ниво техничког, педагошког и тактичког знања, неопходног за успешан рад са млађим категоријама. Тренерске дипломе стекли су и најбољи домаћи сениори опен-категорије Борис и Алида Јерковић и ветеран Слободан Јерковић. Кросминтон је млад спорт и до сада је ИЦО оверио свега педесетак оваквих диплома широм света.

Предавач овог тренерског курса била је Словенка Јасмина Кебер, лиценцирани предавач ИЦО, вишеструка светска првакиња и тренер плејаде младих кросминтонаша са врха светских листа у свим категоријама.

-Сомбор је центар кросминтона у Србији, али и на ширим просторима Балкана. У клубу је већ поникло неколико перспективних младих играча и играчица који уз стручан и предан рад породице Јерковић на основу овде стечених и продубљених теоретских знања и практичних вештина имају перспективу – нагласила је Кебер.

Ново лиценцираним тренирима дипломе је уручио Матјаж Шуштерчич, председник Међународне кросминтон организације, уз напомену да се Сомборци већ годинама доказују добрим резултатима, посебно у млађим категоријама, као и организацијом “Сербиан опен” турнира.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *