У ТОКУ РАДОВИ НА НОВОЈ САОБРАЋАЈНИЦИ КУПУСИНА-БАЧКИ МОНОШТОР

APATIN EKONOMIJA SOMBOR SRBIJA VESTI

У Kупусини су пре месец дана кренули радови на реконструкцији саобраћајнице Kупусина-Бачки Моноштор, укупне дужине 5,2 километара, која ће приближити Апатинцима правац који води до мађарске границе или до моста Батина за око 17 километара. Извођач радова је предузеће “Kарин комерц” из Новог Сада, а вредност радова је око 200 милиона динара.

-Радови су почели пре неких месец дана и интензитет је врло добар. Укупуна дужина пута је 5,2 километра, од тога би ове године требало да завршимо 2.850 метара а остатак на пролеће наредне године. Рок за завршетак радова је годину дана, али очекујем да ће радови бити готови и пре тог рока. У суштини, ради се о проширивању пута на 5,5 метара тако да ћемо добити једну нову деоницу која спаја Апатин и Бачки Моноштор и тиме наравно и скраћује пут ка новом брзом путу Сомбор – Kикинда као и граничном прелазу ка Бездану. То је заиста од великог значаја за општину Апатин, поготово када знамо да се ради о укупној инвестицији од скоро 200 милиона динара што је највећа инвестиција у нашој општини у претходних неколико година, изјавила је председница општине Апатин Дубравка Kораћ приликом обиласка радова.

Он је истакла да ће ова саобраћајница поред убрзаног и олакшаног кретања за грађане, имати и велики значај за туристички сектор општине Апатин али и округа.

-Пут има јако велики туристички значај јер пролази уз сам резерват природе “Горње Подунавље” и он је интересантан и као бициклистичка стаза и наравно и стаза којом ће се кретати туристи који су на путу од мађарске границе према Апатину, изјавила је Kораћ.

Средства за изградњу овог путног правца су обезбеђена на јавном конкурсу за финансирање и суфинансирање пројеката у области саобраћајне инфраструктуре који је половином јанара расписала Управа за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *