ДОЈАВАМА ЧИНЕ МЕДВЕЂУ УСЛУГУ ДРУГИМ ВОЗАЧИМА

APATIN SOMBOR VESTI ZANIMLJIVOSTI

Возачи који обавештавају једни друге о позицијама саобраћајних патрола преко друштених мрежа и апликација чине једни другима медвеђу услугу, тврди заменик начелника Управе саобраћајне полиције Бобан Милинковић.

Милинковић је за РТС рекао да би сви они који су изазвали незгоду под дејством алкохола били срећни да их је полиција пре тога зауставила. Због тога ће током “Беер феста” у Београду бити ангажовано више саобраћајних полицајаца, али и већи број патрола на мотоциклима.

Kаже и да појачане контроле током лета у комбинацији са кампањама дају резултате и да је за четири године проценат незгода у којима су учествовали возачи под дејством алкохола смањен са 15,4 на 13 одсто. То је, како је прецизирао, готово 200 саобраћајних незгода годишње мање.

Kада је реч о акцији појачане контроле брзине, Милинковић је рекао да је очигледно да велики број возача није пратио медије или је једноставно сматрао да се то на њих не односи, јер је откривено готово 5.000 прекршаја за прва два дана.

Акција се наставља и у наредним данима, а контроле ће се вршити радарским уређајима са и без заустављања возила, камерама, пресретачима…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *