РАДЕТОВИ РОДИТЕЉИ ПРЕУСМЕРИЛИ СРЕДСТВА ЗА ЛЕЧЕЊЕ ТРИДЕСЕТОРО ДЕЦЕ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Родитељи Радета Пеураче, малишана који је пре два месеца изгубио борбу са канцером, неутрошена средства прикупљена кроз хуманитарне акције, уплатили су на рачуне деце која воде битку са опаком болешћу.
Kако је на свом фејсбук профилу објавила мајка Дева Зелић Пеурача, након свих трошкова око Радетовог лечења породици је на располагању преостао износ од 80.615 евра. – Желимо да Вам саопштимо да сте, сем што сте помогли нашем Радету, помогли малим и великим борцима који такође бију битке против опаких и ужасних дијагноза – написала је Зелић Пеурача. Радетова мајка је истакла да је породица одлучила да износ од 17.558 евра, који је турска клиника требало да рефундира, преусмери за наставак лечења дечака Павла Мора који се већ налази у Ацибадему. Преостала средства подељена су на рачуне још 29 малишана који чекају или су започели лечења. – Још једном хвала од срца. Не постоје речи којима можемо свима да се захвалимо. Нажалост, наше дете и ми као родитељи смо изгубили битку. Надамо се да ће наши другари борци, своје битке добити и изаћи као победници – објавила је Дева Зелић Пеурача.
Десетогодишњи Раде Пеурача преминуо је последњег дана августа у истанбулској болници од неуробластома – тумора нервних завршетака. Хуманитарну акцију за лечење малишана покренули су грађани Сомбора. Било је потребно свега две недеље да се прикупе средства за почетак лечења у иностранству.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.