PU PČELICA DOBILA BESPOVRATNA SREDSTVA OD POKRAJINE

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

28.jula 2015. Godine u prostorijama zgrade Pokrajinske vlade, potpisan je Ugovor o dodeli bespovratnih podsticajnih sredstava za realizaciju projekata energetske efikasnosti u objektima javne namene.

Na osnovu ranije raspisanog Konkursa, a potom i donete Odluke Pokrajinslkog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine koji dodeljuje ova sredstava , naša ustanova je dobila 665.732,00 dinara i to za zamenu stolarije u objektu naše ustanove u Apatinu, u ulici Petra Drapšina. Ugovor su potpisali u ime Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine sekretar mr Nenad Stanković, a u ime PU“Pčelica“ direktorka Biljana Mandić. U toku je sprovođenje postupka javne nabavke za izvođenje ovih radova, te se , nakon izbora izvođača radova nadamo da će se ceo posao zaršiti do početka nove školske godine, kako bismo spremno dočekali mališane.

U narednoj školskoj godini u ovom vrtiću ćemo imati 98 dece uzrasta od 3 do 6 godina, u 5 vaspitnih grupa. Kao i u dosadašnje 3 godine radiće se u 2 smene, a u popodnevnu smenu će ići deca koja pohađaju poludnevni boravak. Zamena dotrajale drvene stolarije značajno će doprineti toplotnoj izolaciji zgrade i ušetedi u potrošnji gasa koji se koristi za grejanje.