ČLANOVI SPS-A IZ APATINA BILI NA SREMSKOJ RAČI

APATIN POLITIKA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Kod mosta u Sremskoj Rači održana je Državna manifestacija posvećena obeležavanju Dana sećanja na stradanje i progon Srba u hrvatskoj vojnoj akciji “Oluja”. Događaju je prisustvovalo i pedeset članova Socijalističke partije Srbije iz apatinske opštine.

Socijalistička partija Srbije ističe da je 5. avgust najtužniji datum u novijoj istoriji Srbije jer je na taj dan izvršeno najveće etničko čišćenje posle II svetskog rata.

sremska-raca-3_orig

Dve i po hiljade ubijenih i nestalih, 250.000 hiljada prognanih sa njihovih vekovnih ognjišta, uništeno 25.000 njihovih kuća i 13.000 privrednih objekata, crkava i muzeja rezultat su najsramnijeg dela hrvatske politike koja je tim činom završila ono što je započela u II svetskom ratu – trećinu Srba pokrstiti, trećinu ubiti i trećinu proterati.

I zato je proslava vojno-policijske akcije koketiranje sa zločinom.

Socijalistička partija Srbije se nada da će i Hrvatska, kao i svi ostali narodi bivše Jugoslavije, što je Srbija već učinila, smoći snage i hrabrosti da se suoči sa svojim zločinima zarad mira, budućnosti i prosperiteta koji su svi narodi Balkana zaslužili.

sremska-raca-patrijarh