PRVI VIDOVDANSKI SABOR FOLKLORA

APATIN KULTURA VESTI

Gradsko kulturno-umetničko društvo “Dunav” Apatin organizuje VIDOVDANSKI SABOR FOLKLORA na Vidovdan 28. juna u Domu kulture sa početkom od 19 sati. Sabor se održava po prvi put u nadi da će ova manifestacija biti održavana svake godine.

Pored domaćina, kao gosti će nastupiti SKUD “Jovan Lazic” Beli Manastir, KUD “Đerdan” Srpski Miletić, KUD “Ratko Pavlović- Ćićko” Ratkovo.

-Odlucili smo se na ovu manifestaciju sa nama dragim gostima kod kojih smo mi gostovali u prethodnom period da zajedno napravimo pravo vece folklore- rekao je za radio Dunav umetnički rukovodilac Nemanja Borojević.

Đurđica Bursać je iskoristila priliku da pozove sve ljubitelje folklora da dođu i uveličaju njihov događaj. -Pozvala bih sve ljubitelje folklore na naš Sabor u Dom kulture da zajedno uživamo u programu koji smo vredno spremali. Ovaj koncert bi trebao biti završni koncert svih folklornih ansambala GKUD-a Dunav . Do kraja sezone nas još čeka nastup na Ribarskim večerima i gotova sezona, a onda kreće letnji raspust za svegrupe- izjavila je Đurđica Bursać, rukovodilac programskog saveta