ПРВИ МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ РАКИЈЕ У АПАТИНУ 18. ЈУЛА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Произвођачи и љубитељи воћних ракија “Чувари традиције” из Апатина организују први међународни фестивал ракије под називом “Горње подунавље”, који ће бити одржан 18. јула 2021. године на платоу апатинске “Марине”. Поред домаћих произвођача, очекује се и учешће гостију из суседних држава. Фестивал ће бити сајамског типа уз могћност дегустације.

Узорци ракије у стакленим боцама од 0,5 литара се могу предати до 15. јуна 2021. године на адресу Стјепана Дебељака борј 7 Апатин, а котизација по узорку је 1.000 динара. На узорку је потребно написати врсту воћне ракије, јачину у степенима (препоручено до 45%), годину производње, као и личне податке подносиоца односно: име и презиме, место, улицу и број као и контакт телефон.

Оцењивање и рангирање ракија ће се вршити по воћним врстама и то:

шљивовица до три године старости
шљивовица преко три године старости
лозовача, комовица
касјсија
дуња
крушка
јабука, калвадос
ликери
све востале врсте воћних ракија
посебна категорија је за произвођаче и даме.

Ракије ће оцењивати проф. др. Нинослав Никићевић, доајен српске ракијашке сцене.

Сви победници категорија, односно они које освоје прво друго и треће место ће добити пехаре и све оцењене ракије у квалитету бронза, сребро, злато и велико злато, одговарајуће медаље и диломе.

Главне награде фестивала су казан за печење ракије од 100 литра, прохромско буре за ракију од 100 литара, храстова бурад (МТ средње паљено-барик) од 55, 30 и 10 литара, пакети енолошких средстава…

Поред ракијаша, своје производе ће Апатинцима понудити и произвођачи меда, вина и домаће радиности, а за све заинтересоване излагаче су обезбеђени бесплатни штандови.

На сам дан манифестације (18. јула) скуп излагача је заказан за 9 часова, програм ће почети у 11 часова а проглашење победника са доделом награда у 13,30 часова.

Додатне информације могу се добити путем телефона 063/501-459 и 065/523-33-66.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *