ПРВИ ЦЕНТАР ЗА ОБУКУ СОМБОР ПОРЕД ПРОФЕСИОНАЛНИХ ВОЈНИКА ТРАЖИ И БЛАГАЈНИКА

APATIN DRUŠTVO VESTI

У Првом центру за обуку у Сомбору, 01. септембра 2019. године извршен пријем војника на служењу војног рока генерације „Септембар 2019“, који ће војни рок служити шест месеци. Обука у касарни “Аеродром” траје 45 дана и то је основна индивидуална обука током које војници стичу знања, вештине и оспособљавају се по садржајима пешадијског оружја, тактичке обуке, стројеве обуке, физичке обуке, морала и правила службе. По завршетку обуке реализује се евалуација војника, односно провера стандарда обучености из наведених садржаја. Након завршетка основне индивидуалне обуке у Првом центру за обуку, војници се упућују у специјалистичке центре где реализују основну специјалистичку обуку, која такође траје месец и по дана. Након специјалистичке обуке, војници се распоређују у јединице Војске Србије где реализују обуку у другом периоду обучавања.

Поред обуке војника на служењу војног рока, у Првом центру за обуку у току је и обука резервног састава. Од септембра месеца 2017. године отворен је конкурс за пријем лица из грађанства у професионалну војну службу у својству професионалног војника на одређено време у Војној пошти 1423 Сомбор. Према општим условима, кандидати за професионалне војнике не смеју бити старији од 30 година а услов је и да су служили војни рок са оружјем. Такође, у току је конкурс за пријем лица из грађанства у својству цивилних лица на служби у Војсци Србије, а понуђено је радно место самостални референт за књиговодство – благајник. Место службе је војна пошта 1423 Сомбор а место службовања је касарна “Аеродром” у Сомбору. Кандидати треба да имају IV степен стручне спреме економске струке, a додатне информације, као и сви остали услови за наведене конкурсе могу се добити на пријавници касарне „Аеродром“ или путем телефона: 025/438-899, локал 58-167 или 58-091 и 066/8711-661.

Поводом Славе јединице и Дана јединице у месецу новембру 2019. године, Први центар за обуку ће организовати Отворени дан у касарни „Аеродром“, када ће капија касарне бити отворена за сва лица која желе да се упознају са делом наоружања и опреме којим јединица располаже. Из Првог центра за обуку у Сомбору позивају све грађане Западнобачког управног округа буду њихови гости.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *