ПРОСЛАВА МАЛЕ МАТУРЕ 25.ЈУНА, ЕКСКУРЗИЈЕ ОТКАЗАНЕ

APATIN EKONOMIJA SOMBOR VESTI

Поред утицаја на редовно одржавање наставе, у Основној школи „Жарко Зрењанин“ пандемија короне је пореметила планиране ђачке ексурзије, полагање мале матуре и одржавање матурске свечаности.

– Ове године наши ученици наставу нису похађали од средине марта због проглашења пандемије. Након укидања ванредног стања, препорука Министарства просвете је била да се ђачке екскурзије могу организовати од 1. јуна до 30. августа. Ипак, у нашој школи одлучено је да се ексурзије не реализују. Ова одлука је донета након спровођења анкете по којој је око 90 одсто родитеља било против екскурзија, рекла је Сања Шијан, директорка ОШ „Ж.Зрењанин“.

Она је додала да школа поштује став родитеља, након чега је направљен распоред за подизање и враћање новца ученицима који су раније уплатили новац за ексурзије.

– Ове године је то тако, биће екскурзија следећих школских година. Ми нашим ученицима желимо да ово време проведу са својим родитељима, пријатељима и да поштују мере које буду препоручене, каже директорка.

Ученицима завршних разреда основне школе, поред полагања завршног испита и избора средње школе, важно је и да свечано обележе крај овог периода свог школовања. 

Прошле недеље смо имали родитељски састанак са представницима Савета родитеља  и одељенским старешинама  на којем смо разматрали одржавање прославе мале матуре. Родитељи су се сложили да уз преузимање пуне одговорност она буде организована као и ранијих година у неком од угоститељских објеката у граду уз препоручене мере епидемиолога. Разредне старешине и управа школе ће радо бити гости на свечаности и испратити наше осмаке. Водићемо рачуна о безбедности и дисциплини и радујемо се тој завршној свечаности, рекла је Сања Шијан, директорка ОШ „Жарко Зрењанин“.

Уколико услови буду дозволили за 25. јун је договорено одржавање матурске вечери ученика осмог разреда.


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *