PRIVREDNI FORUM MLADIH 2016 U SOMBORU, UČEŠĆE UZELI I PRIVREDNICI IZ APATINA

EKONOMIJA SOMBOR VESTI

U Regionalnoj privrednoj komori Sombor juče je održan „Karavan omladinskog preduzetništva – Privredni forum mladih 2016“.

S obzirom na to da je tekuća godina proglašena „godinom preduzetništva“, ovaj skup bio je pravi povod da se mladima ukaže na to kakve sve mogućnosti imaju u osnivanju sopstvenog biznisa. Karavan je bio namenjen mlađima od 30 godina, a na njemu je najviše bilo srednjoškolaca iz nekoliko somborskih škola. Svojim učešćem doprineli su uspešnom radu ovog skupa, a samim tim i napravili korak ka planiranju sopstvene budućnosti.

Kroz edukativni i informativni program, gosti foruma upoznali su se sa izazovima i mogućnostima osnivanja i uspešnog vođenja sopstvenog preduzeća, a što će omogućiti otvaranje novih radnih mesta, smanjiti njihovu nezaposlenost i doprineti jačanju privrede Srbije.

Na „Privrednom forumu mladih 2016“ govorili su: Aleksandra Vučetić ispred Ministarstva privrede Republike Srbije, Saša Veljić ispred Razvojne agencije Srbije, Nermina Ljubović kao deo Privredne komore Srbije, a u ime kancelarije za lokalni ekonomski razvoj grada Sobora govorila je Jovana Grujić. Prisutnima su se obratili i Svjetlana Nešić ispred Nacionalne službe za zapošljavanje – filijala Sombor, Jovan Petronijević, profesor Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo, a moderator je bio Vladimir Radovanović (Privredni forum mladih).

image image image