ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ ОРГАНИЗУЈЕ БЕСПЛАТНЕ ПРИПРЕМЕ ЗА ОСНОВЦЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Департман за математику и информатику Природно-математичког факултета ће у среду и четвртак, 9. и 10. јуна одржати бесплатне онлајн припреме за малу матуру, односно за тест из математике.

Сви заинтересовани осмаци широм Србије моћи ће уживо да прате ове часове, али и да постављају питања предавачима, за све што им не буде јасно. Платформа на којој ће се држати ови часови допушта и до 10 хиљада учесника истовремено, тако да ће ово бити највећи јавни часови икада одржани у Србији.

Природно-математички факултет у Новом Саду, свестан тога да су ученици током пандемије радили у отежаним условима, на овај начин жели да помогне ученицима да успешно положе малу матуру. Током ових часова биће решени неки од тестова из математике из претходних година, уз детаљну анализу како приступити решавању задатака, уз посебан осврт на најчешће грешке, које ученици праве.

Први час ће бити одржан у среду, 9. јуна од 10 часова, а други у четвртак, 10. јуна, у исто време. Линкови преко којих ученици могу приступити часовима налазе се на интернет страницама Природно-математичког факултета.

Ови часови ће бити снимљени и ученици ће моћи и одложено да их погледају.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *