ПРИЈЕМ МЛАДИХ СПОРТИСТА ОПШТИНЕ АПАТИН

APATIN FUDBAL OSTALI SPORTOVI RUKOMET SOMBOR SPORT SRBIJA VESTI

Председница општина Апатин Дубравка Kораћ са својим сарадницима организовала је данас пријем за младе спортисте општине Апатин који су постигли запажене резултате у школском и клупском спорту. Пријем је организован за ученике ОШ „Младост“ из Пригревице који су на на школском државном првенству у рукомету које је одржано у Kараташу освојили друго место, генерацију дечака 2012. годиште фудбалског клуба „Младост“ који су на турниру „Лиге будућих шампиона“, најпрестижнијег турнира за млађе категорије у Србији освојили прво мести и седмогодишњу шахисткињу Леу Kокаи која је на републичком такмичењу ученика основних школа у шаху и Првенству Србије за кадете освојила прво место.

-Мислим да су се школски спорт и млађе категорије клупског спорта подигли на један виши ниво и веома нам је драго због тога, пошто знамо каква је била 2020. година. Имали смо част да угостимо и наградимо младе фудбалере „Младости“, ученике ОШ „Младост“ Пригревица и Леу Кокаи која је првакиња Србије у шаху. Сви они су велики таленти од којих можемо очекивати још успеха. Желим да се захвалим њиховим тренерима, наставницима, клубовима, школама и родитељима који су дали свој допринос овим успесима. Општина Апатин је за децу обезбедила пригодне поклоне у виду ваучера за куповину спортске опреме, изјавио је Радомир Радујко, генерални секретар Спортског савеза Општине Апатин.

Петар Бурсаћ, тренер млађих категорија у ФК „Младост“ није крио задовољство постигнутим резултатом.

-Ово је први пут да је Фудбалски клуб „Младост“ у неком такмичењу био државни првак. Много труда и рада је уложено како би коначно млађе категорије дошле на неки ниво где смо били пре десетак-петнаест година. Успех много значи овој дечици која су стварно феноменална и имају одличан однос према нама тренерима али и према тренинзима, обавезама и што је најбитније према школи. То је једно велико такмичење које траје скоро читаве године. Оно почиње у септембру и траје све до маја када се игра завршно првенство на Златибору. Говорио сам за ову генерацију да је веома талентована и мислим да смо доказали да радом и трудом све може да се оствари, изјавио је Бурсаћ. Страхиња Сучевић капитен шампионске селекције Фк „Младост“ каже да му је победа дала додатни мотив како би се наставио бавити фудбалом. – Фудбал тренирам три године, тренинзи су фантастични и много научимо на њима. Осећај након што смо постали прваци је био одличан, а ја ћу наставити да се бавим фудбалом иако још увек немам идола, каже Сучевић.

-Седмогодишња Леа Кокаи је остварила вансеријске резултате у протеклих месец дана. Она је на Првенству Србије за кадете постала првакиња државе у конкуренцији девојчица до осам година. Исти резултат пре ње је остварила моја ћерка Марина Гајчин и то показује да смо на добром путу, каже Синиша Гајчин Леин тренер и председник шах клуба „Велемајстор“.

– Леа је свој квалитет потврдила пре седам дана и освајањем првог места на Републичком такмичењу у конкуренцији 32 девојчице. Она је одиграла седам партија и све је победила. Подршка локалне самоуправе нам много значи. Наш клуб је основан пре две године и добили смо просторије за тренинге у Канцеларији за младе. Имамо преко четрдесет полазника и из тог квантитета израста и један квалитет. Леа није једина, она тренутно има најбоље резултате, али имамо још неколико малишана који озбиљно прете да ће направити добар резултат у будућности. Трошкове одласка на такмичења је сносио Спортски савез који је много оперативнији него раније, изјавио је Синиша Гајчин.

Председница општине Дубравка Кораћ младим спортистима и њиховим тренерима уручила је награде, слаткише и поклон-ваучере за куповину спортске опреме вредности 5000 динара, пожелела им много успеха на будућим такмичењима и најавила додатна улагања локалне самоуправе у спорт.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.