ПРИКУПЉЕНА СРЕДСТВА ЗА ДЕЈАНОВ ПОВРАТАК У СРБИЈУ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Љиљана Лукић, сестра Дејана Смиљанића тешко оболелог Апатинца који се налази на Малти, а за чији се транспорт до Србије протеклих дана скупљао новац, обавестила је јавност да су средства прикупљена.

Она за радио “Дунав” каже да ће за Дејанов превоз бити задужена компанија из Србије, а не са Малте како је претходних дана планирано.

Успели смо да пронађемо другу компанију која ће обавити превоз за 1,3 милиона динара, и та средства су прикупљена. Новац је обезбеђен донацијама бројних грађана, правних лица и предузетника, а највећи део средстава, у износу од 500 хиљада динара уплатила је и општина Апатин. Транспорт је заказан за суботу, када је планирано да Дејан у пратњи медицинског особља и санитета слети на аеродром Никола Тесла у Београду.

Због ове ситуације са Короном, нисмо још сигурни да ли ће Дејана са аеродрома директно пребацити на Војномедицинску академију или ће привремено бити у Апатину, односно у Сомбору, док се не обезбеди пријем на даље лечење. Према њеним речима Дејан је вест о обезбеђеном превозу дочекао са олакшањем и радошћу.

Иако има болове, које константно трпи, он се на информацију да долази на лечење у Србију психички много боље осећа. Почео је да узима храну, коју је данима одбијао. Могу да кажем да му се вратила вера и снага да настави борбу за своје здравље, каже Љиљана. Она се захвалила свим грађанима, Дејановим пријатељима и локалној самоуправи који су помогли у прикупљану новца.

Испред локалне самоуправе која је донирала највећи део средстава обратила се председница општине Апатин, Дубравка Kораћ.

-На основу молбе које је Општинско веће запримило претходних дана од породице Смиљанић, јуче је донета одлука да се уплати помоћ нашем суграђанину за превоз до Србије у износу од 500.000 динара. Желим да нагласим је да је реч о средствима која су у буџету планирана за манифестације, пре свега дочек Нове године а које због ситуације у којој се налазимо ове године нећемо организовати, тако да смо тај новац преусмерили како би помогли нашем суграђанину, изјавила је председница општине Апатин Дубравка Kораћ.

Подсећамо, Дејану који је на Малти на привременом раду са породицом, почетком године дијагностикован је карцином штитне жлезде. После операције и бројних терапија ова опака болест је кроз пар месеци захватила и кичмени стуб због чега је остао непокретан. Недаће породице Смиљанић додатно је погоршала ситуација у којој је за Дејаново путовање и наставак лечења у Србији било неопходно прикупити новац којим би се платиле специјализоване компаније за авиотранспорт болесника. Дејану ће се у Србији следеће седмице придружити његова супруга и син који су се на Малти задржали како би обавили неопходне послове у вези одјаве боравка.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *