ПРИЈЕМ И НАГРАДЕ ЗА АПАТИНСКЕ СПОРТИСТЕ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Заменик председника општине Апатин Радован Ђукић организовао је данас пријем за апатинске спортисте, кошаркашицу Лану Марић и Горана Ћопића добитника златне медаље са првенства Балкана у бодибилдингу.

аши успеси су веома важни и значајни за Апатин. Желимо да вам честитамо и да вас наградимо за ове успехе, и покажемо да ценимо ваш труд и резултате. Са жељама да тако и наставите, рекао је Ђукић. Он је спортистима уручио и награде, ваучере од по 15.000 динара за куповину спортске опреме. Награде су према његовим речима симболичне али и доказ да се њиховом раду и резултатима посвећује пажња.

Ћопић је већ пет година члан репрезентације Србије и редовно осваја медаље за нашу земљу. Иако по годинама спада у ветеране, још увек се веома успешно такмичи у сениорској конкуренцији што потврђује и освајање злата на Балканском првенству у бодибилдингу које је одржано овог месеца у румунском граду Дробета-Турну Севери.

-Такмичим се од 1998. године а титула Балкансог шампиона је за сада мој највећи успех у каријери. Прошле године сам био трећи, претпрошле други на Балкану и коначно је дошао моменат да се окитим овом престижном титулом, рекао је Ћопић.

Млада Апатинка Лана Марић нашла се међу 16 кошаркашица 2005. годиште које су десет дана тренирале у земунској дворани „Визура“, у оквиру мини припрема кадетске репрезентације Србије где се својим радом и квалитетом успела наметнути селекторки Биљани Станковић.

Лана је кошарку почела да тренира пре три године у Kошаркашком клубу „Дунав“, да би због брата који је такође кошаркаш, прешла у KK „Апатин“. Пошто у Апатину не постоји женски кошаркашки клуб, Лана тренира са мушком екипом KK „Апатин“, што јој како каже не представља никакав проблем.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *