DANAS FINALNI DAN TURNIRA „APATIN 2016“

APATIN FUDBAL SPORT VESTI

Ono što su sinoć posetioci zimskog turnira u malom fudbalu, koji se održava u hali OŠ Žarko Zrenjanin, pod nazivom Apatin 2016 videli, zaslužuje svaku pohvalu. Veliko finale kod seniora izborili su JV 058 Prigrevica i Kafe plesni bar Trik i nakon svega viđenog tokom minulih 12 dana, može se reći zasluženo.

Prigrevčani su sinoć odigrali futsal iz udžbenika. Bili su nadahnuti, maštoviti i veoma efikasni pa su najblaže rečeno deklasirali po mnogima prvog favorita turnira Česmu invest rezultatom 8:2. Predvođeni Goranom Milanovićem, Ognjenom Šveljom i Srđanom Vukovićem prikazali su svu lepotu malog fudbala, pa je tokom cele utakmice sa tribina dolazio iskren aplauz preko 400 posetilaca u apatinskoj hali. Niko ne pamti da je Česma invest do sada pretrpela toliko ubedljiv poraz jer je to skup veoma kvalitetnih fudbalera. Izostanak Srđana Grabeža je ostavio velike posledice u igri apatinskog tima, jer nije bilo igrača koji je mogao da parira veoma raspoloženim Prigrevčanima.

U drugom polufinalu Kafe plesni bar Trik je u nešto mirnijem meču u odnosu na prvo polufinale, ali posle velike i do samog kraja neizvesne borbe savladao Vlaneks sa 3:2. Gosti iz Gakova su se još jednom predstavili kao veoma čvrsta družina koja zna da igra na rezultat, ali su sinoć za protivnika imali kvalitetniji sastav koji predvodi internacionalac Srđan Vidaković.

Ni preostale utakmice nisu bile manje uzbudljive, pa je to najava da će se večeras u finalima voditi velika borba za naslov prvaka u svim kategorijama.

Rezultati utakmica odigranih u utorak:

Pioniri:

Papir šop – Džimi komerc 6:3

Mlađi pioniri:

Meč za treće mesto:

Madrid – Paksel 0:3

Veterani:

Polufinale:

Picerija Zamak – Apatinska pivara 2:1

Džigi – Česma invest 4:0

Seniori:

Česma invest – JV 058 Prigrevica 2:8

Vlaneks – Kafe plesni bar Trik 2:3

Današnji program počinje u 16 sati finalnom utakmicom mlađih pionira, a posetioci će pored ove utakmice moći da vide i ostale finalne utakmice, odnosno borbe za treća mesta, kao i memorijalnu utakmicu posvećenu dr Mladenu Basti.

16.00h mlađi pioniri (finale): Česma invest – Vija Produkt

16.45h pioniri (finale): Mini picerija Wow – Papir šop

17.30h veterani (za treće mesto): Apatinska pivara – Česma invest

18.10h memorijal dr Mladen Basta

19.00h veterani (finale): Picerija Zamak – Džigi

19.45h seniori (za treće mesto): Česma invest – Vlaneks

20.40h seniori (finale): JV 058 Prigrevica – Kafe plesni bar Trik

Organizator turnira Sportski savez opštine Apatin ističe da je zadovoljan dosadašnjim deljenjem pravde, pogotovo sinoć kada su se odlučivali finalisti, a takođe ovom prilikom iskazuju zahvalnost sponzorima, prodavnici boja i lakova Alma kao i pekari Tri brata.