ПРИЈАВА ЗА ТУРИСТИЧКЕ ВЕУЧЕРЕ ОД 1. ЈАНУАРА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Већ пуних седам година постоје туристички ваучери Владе Србије. Увек је за њих владало велико интересовање, нарочито у последње две година, када су знали да плану за неколико сати. Грађани ће се и у наредној години одмарати уз помоћ туристичких ваучера.

Грађани Србије од 1. јануара могу да се пријаве за нових 100.000 туристичких ваучера у вредности од пет хиљада динара, које би требало да искористе до 20. новембра следеће године. Заинтересовани могу да бирају један од 1.200 смештајних објеката широм Србије који су у систему вучера.

-Сваке године имамо све већи број пријављених угоститеља. Да би учествовали у реализацији шеме расподеле ваучера, морају да буду пријављени на информациони централни систем е-Туриста. То је услов који између осталог, сузбија и сиву економију у нашој земљи, каже Јелена Миленковић Орлић, помоћница министарке трговине и туризма.

Право на ваучере имају сви пензионери и студенти, као и запослени са примањима нижим од 70.000 динара. Издају се за најмање пет ноћења.

Од докумената потребно је имати потврду резервације у жељеном објекту: за најстарије суграђане последњи пензиони чек, за запослене потврду о запослењу и примањима нижим од 70.000 динара, док студенти прилажу уверење факултета за текућу годину. Захтеви се предају лично и то искључиво на шалтерима пошта.

Ако у овој расподели останете без ваучера, не брините: биће их још. Приликом сваког ребаланса буџета током године, издвоји се нешто новца и за туристичке ваучере.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.