PRIGREVAČKI ŠKOLARCI ODLIČNI NA SPORTSKOJ OLIMPIJADI U NOVOM SADU

APATIN SPORT VESTI

Osma Sportska Olimpijada sportske omladine Vojvodine , najmasovnije pokrajinsko školsko takmičenje u kojem učestvuju učenici osnovnih i srednjih škola otvorena je u četvrtak, 17. maja u Novom Sadu.

Prvog dana takmičenja na programu su bili takmičari kraljice sportova,  atletičari. Jedni od retkih takmičara iz opštine Apatin koji su izborili učešće na ovoj Olimpijadi su članovi atletskog kluba “Omladinac” iz Prigrevice koji su u branili boje Osnovne škole “Mladost” iz Prigrevice.

Najzapaženiji rezultat u konkureniciji 5. i 6. razreda ostvarila je Jovana Čović koja je u sprinterskoj disciplini na 60m zauzela 2. mesto istrčavši lični rekord 8.69. Treba napomenuti da je Jovana pre samo nedelju dana u istoj ovoj konkurenciji na međuokružnom školskom takmičenju zauzela 1. mesto i sa tim rezultatom izborila učešće i na državnom školskom takmičenju koje je održano u utorak 16.maja u Novom Pazaru gde je zauzela odlično 6. mesto.

Na ovim školskim takmičenjima učestvovali su još i: Nevena Gajić koja je na okružnom takmičenju bila najbolja u skoku u dalj, ali je iz zdravstvenih razloga bila onemogućena da učini nešto više; Nikolina Korica je takođe pobedila na okružnom takmičenju na 300m i bila 3. na međuokružnom takmičenju; Branislav Tadić je zauzeo 3. mesto na okružnom takmičenju.

-Prezadovoljan sam ostvarenim rezultatima, s obzirom da je bio zgusnut raspored atletskih školskih takmičenja, bilo ih je zaista puno u kratkom vremenskom periodu. Moramo uzeti u obzir da tempiramo formu za najjača klubska takmičenja, tako da su ova školska takmičenja ipak dobro došla kao provera trenutnog stanja prirpemljenosti naših takmičara.” – izjavio trener AK “Omladinac” Prigrevica Bojan Tomašević

Olimpijada traje do 20. maja, a učenici se takmiče u atletici, košarci, stonom tenisu, plivanju, rukometu, fudbalu, basketu 3 na 3, streljaštvu, karateu, džudou, sportskoj gimnastici, malim olimpijskim igrama, odbojci i ritmičkoj gimnastici. Takođe, biće organizovane stručne tribine, kvizovi, kao i zabavni program.

Prva Olimpijada održana je 1970. godine u Novom Sadu. Na inicijativu Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, a u organizaciji Saveza za školski sport, 2014. godine, 25 godina od poslednjeg SOŠOV-a, manifestacija je obnovljena i održana u Somboru.