PRIGREVAČKI ŠAHISTI U FINALU KUPA VOJVODINE

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Šahisti Prigrevačkog Šah kluba, ostvarili su pobedu i u 2. kolu kvalifikacija za Finale Kupa Vojvodine i tako obezbedili učešće u istom.

U 1. kolu savladana je ekipa Aleksa Šantić sa ubedljivih 3.5 prema 0.5. Prigrevčani su u tom duelu opravdali ulogu favorita, a pobede su ostvarili Marina Gajčin, Branislav Ristovski i Aleksandar Ostoić dok je Andrej Stojanović remizirao.

U 2. kolu PŠK je igrao sa Vrbasom koji nastupa u višem rangu takmičenja u odnosu na Prigrevčane. Samim tim, Vrbašani su bili veliki favoriti za plasman u Finale Kupa Vojvodine.
Ipak, odličnom igrom, Prigrevčani su iznenadili protivnike i savladali ih sa 3 prema 1. Ceo poen doneli su Marina Gajčin, Branislav Ristovski i Aleksandar Ostoić. Poražen je Andrej Stojanović.

Plasmanom u Finale Kupa Vojvodine, Prigrevčani su ostvarili najveći uspeh u klupskoj istoriji.

Prigrevački šah klub će od 27. do 30. aprila biti u prilici da igraju protiv najboljih klubova Vojvodine. Izuzetno raduje činjenica da će jedna od najtalentovanijih mladih šahistkinja Evrope, Marina Gajčin, uprkos mnogobrojnim obavezama, igrati za PŠK što ekipu i igrački i psiholočki čini jačom i motivisanijom za igru.

Finale Kupa Vojvodine igra se u Banovcima od 27. do 30. Aprila. Biće to lepa prilika za uigravanje ekipe pred start Bačke lige početkom maja.