OŠ ŽARKO ZRENJANIN SPREMA PROJEKTE ZA ZAMENU KROVA, STOLARIJE, PODOVA, SISTEMA GREJANJA I IZOLACIJE

APATIN EKONOMIJA SOMBOR VESTI

Direktorka Osnovne škole Žarko Zrenjanin u Apatinu, Nada Zdravković potvrdila je za radio Dunav da ova ustanova sprema projekte kojima će u narednoj godini konkurisati za sredstva kojima bi se finansirala zamena krova, stolarije i postavljanje izolacije.

nada Zdravković, OŠ Žarko Zrenjanin Apatin

Prema njenim rečima, škola do sada nije imala sredstava sa kojim bi krenula u ovaj posao.

– Krećemo sa izradom projektne dokumentacije kojom bi se obezbedila sredstva za  sanaciju, krova, stolarije, grejanja i sve što podrazumeva energetsku efikasnost i kada ta dokumentacija bude gotova bićemo u situaciji da apliciramo za sredstva jer do sada prave projekte nismo imali, navodi Zdravkovićeva i dodaje da je za izradu projekata obezbeđeno milion dinara.
– Škola je do ove godine imala problema sa projektima, jer nije bilo novca za njihovu izradu. Uspeli smo prikupiti milion dinara uz pomoć i podršku lokalne samouprave koja je pomogla da 300 000 za ovu namenu stigne iz Pokrajine i 700 000 dinara iz lokalnog budžeta.

-Odlučili smo da pišemo projekte na temu energetske efikasnosti objekta, što samo po sebi predstavlja široku oblast i podrazumeva , menjanje ili reparaciju krovnog pokrivača, postavljanje termoizolacije, novu PVC stolariju, podove i grejanje. Sve krajnje neophodno i nužno da se što pre uradi, kaže Zdravkovićeva.
Projekti će, dodaje, biti gotovi do kraja godine nakon čega će ova osnovna škola aplicirati za sredstva kod Evropske Unije, Pokrajine i Republike. Ona je, komentarišući početak nove školske godine, rekla da su i pored nedostatka novca obavljeni brojni radovi na uređenju objekta.

-Objekat smo pripremili onoliko koliko nam je finansijski plan dozvolio. I ove godine smo uspeli da većinu učionica okrečimo. Jedan svetlarnik u starom delu škole smo zamenili jer su prozori ispadali. Menjali smo na jednom delu i plafon koji je bio potpuno ispucao i pretio je da će pasti kaže direktorka i dodaje da su u planu i radovi na krovu.-Radićemo i na popravci krova, ali i to će biti minimalno, zato što u budžetu nema dovoljno sredstava za ozbiljnije radove.OŠ ŽARKO ZRENJANIN APATIN 2017 OŠ ŽARKO ZRENJANIN APATIN 2017 OŠ ŽARKO ZRENJANIN APATIN 2017 OŠ ŽARKO ZRENJANIN APATIN 2017 OŠ ŽARKO ZRENJANIN APATIN 2017