ПРЕЗВИТЕР ЉУБИША ЧОВИЋ УПУТИО БОЖИЋНИ ПОЗДРАВ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Христос се роди – ваистину се роди!

Благословена Нова година доброте Господње!

Поздрављајући се овим чудесним поздравом, исто је као да кажемо: човек се роди! Прави и истински, вечни човек се роди! Рођењем Христа Богочовека, човек од смртнога бића постаје бесмртно- богочовечанско биће. Христово рођење од Богомајке призива срце сваке мајке да постане срце Богомајке, како би свако новорођенче рођењем кроз Тајну Крштења у Цркви „водом и Духом Светим“, задобило дар богочовечности, квасац бесмртности и вечног људског достојанства.

Из јасала Витлејемских Христос Богомладенац подсећа нас да је Његов живот био као и наш данас- да се Он родио, прошао сваку стопу људскога живота, ради нас поднео свако, па и крајње страдање, да би нам подарио бесмртност, указујући да је само из те перспективе, перспективе љубави према Богу и једних за друге, могуће достићи оно највеће- вечни живот у заједници са Светом Тројицом и са свима Светима! Родивши се, подсећа нас на нову, и опет нову прилику да поправимо свој живот. Да свако од нас у свом звању и месту расте, напредује и постиже успехе на понос и славу отаџбине и наше Православне Цркве Светосавске, да вером у Христа и молитвом, побеђујемо свако искушење и неслогу. Кроз све ово и кроз саборно-литургијско празновање Божића, приносимо уздарје благодарности Господу што је прихватио да и ми будемо око Њега, попут мудраца са Истока, који су му се у ону тајанствену зору, у пећини где је Христос засијао спасоносно, поклонили и принели најдрагоценије приносе.

Чак и ако немамо ништа друго да Му дамо, осим онога што Он једино очекује- простор у нашим срцима, бићемо кадри да запевамо анђеоску химну Божићног јутра: Слава на висини Богу, и на земљи мир- међу људима добра воља!

Презвитер Љубиша Човић сабрат Светоапостолског храма, војни свештеник.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.