PREKO 1000 ODBOJKAŠA I ODBOJKAŠICA U SUBOTU U APATINU

APATIN ODBOJKA SPORT VESTI

Festival ulične odbojke, pod nazivom “Street volleyball Apatin 2018 “, održaće se u našem gradu u subotu 26. maja 2018. godine. Ovaj međunarodni turnir igraće se na 20 terena u centru grada širom glavne ulice Srpskih Vladara. Odbojku će igrati dečaci i devojčice uzrasta od 9 do 16 godina podeljeni u osam kategorija. Početak turnira je zakazan u 10 časova.

Očekuje se dolazak preko 50 klubova koji će dovesti oko 200 ekipa sa više od 1000 takmičara. Na turniru učestvuju klubovi iz BIH,Hrvatske i Srbije.

Za prve tri ekipe u svim kategorijama su obezbeđene medalje, pehari,kao i pojedinačne nagrade.

Na turniru će suditi 20 sudija sa teritorije Vojvodine.

Promoter ovogodišnjeg turnira je Slađana Erić, igračica OK Vizura. Turniru će prisustvovati i Zoran Radojičić, Prigrevčanin koji je direktor nauspešnijeg ženskog odbojkaškog kluba, šampiona Srbije Vizure.

Street volleyball turnir Apatin predstavlja međunarodni ulični turnir u mini odbojci, koji ima za cilj da doprinese razvoju odbojke, stvaranju uslova za aktivnije učešće mladih u vrhunskom sportu, kao i uključivanju mlade populacije u sportske aktivnosti u slobodno vreme, kroz afirmaciju sportskog i takmičarskog duha.

Klubovi koji su se do sad prijavili i koji ce učestvovati na Street Vollley turniru Apatin 2018 :
Drina Zvornik(RS-BIH) .klubovi iz Hrvatske:AOK Osijek,Agrotehnika Osijek ,KOP Retfala,, OK Lovalium Valpovo,ŽOK Ferivi Višnjevac klubovi iz Srbije:Vizura Beograd, Crnjanski Beograd ,Banja Koviljača,Pionir Beograd,Zaslon Šabac,MOK Kikinda,Novi Sad,Wolfland Karavukovo,Merkur B Palanka,NS volley Team,Mladost Bački PetrovacŽOK Subotica ,Hot Volley Beograd,CVS Elbraco Technoland Sombor,Blok Aut Temerin,Elan Volley Srbobran,Boom Volley Prigrevica,OK Sombor,Futog West,AS Čonoplja,,Partizan Bač,,ŽOK Kikinda,ŽOK Spartak Subotica,AS Beograd,Respekt Novi Sad,GOXIN Odžaci,Futog Volley,MOK Bečej, Warriors B Palanka,,Volleystars Kljajićevo,,Stapar,Panonija B Palanka,Hajduk Kula,Volleystars Zrenjanin,ŽOK Srbijanka 014 Valjevo ,Klek Srbija šume,,Vrbas,Apatin.

Ovim povodom u studiju Dunav radija je gostovao Miloš Popović, trener u OK Apatin koji je govorio o iskustvima sa drugih turnira ali i o onome što nas očekuje u subotu na ovogodišnjem turniru. Razgovor možete poslušati u programu radio Dunava od 16 sati i 30 minuta, kao i na linku ispod.

FONO Miloš Popović