PREDSTAVNICI UG “MRAV” I NG “AKTIVNA OMLADINA” UČESTVOVALI NA OBUCI IZ OBLASTI PISANJA PREDLOGA PROJEKATA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Predstavnici Udruženja građana “Mrav” i Neformalne grupe “Aktivna omladina” iz Apatina prisustvovali su dvodnevnoj obuci iz oblasti pisanja predloga projekata i upravljanja projektnim ciklusom.

Obuka je bila namenjena udruženjima mladih i neformalnim omladinskim grupama koje su prošle prvu etapu konkursa za finansiranje omladinskih projekata “Mladi su zakon”, raspisanog od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, a organizator obuke u Somboru bio je ovogodišnji Resurs centar za Zapadnobački okrug – Odred izviđača “Ravangrad”.

predavanje4

Sudeći po evaluaciji, iskusni trenerski tim, koji su sačinjavali: Marija Milićević, Aleksandar Volić, Darko Lazarević i Miron Bukalov, predstavili su učesnicima osnovne elemente timskog rada, liderstva i pisanja kvalitetnog predloga projekta i budžeta.

Oni su ujedno pojasnili formulare Ministarstva omladine i sporta i uslove konkursa, a učesnici su međusobno komentarisali svoje projektne ideje kako bi ih, na osnovu sugestija, što bolje usavršili.

predavanje3

Vladan Šijan, predsednik Udruženja građana “Mrav”, predstavio je projekat pod nazivom “Omladinski edukativni kamp”, a Stanislav Šeremešić, ispred Neformalne grupe “Aktivna omladina”, projekat pod nazivom “Rasadnik talenata”.

Oba projekta imaju podršku od Kancelarije za mlade opštine Apatin.

Među ukupno 18 projekata iz Sombora, Bezdana, Kljajićeva, Kule, Sivca, Crvenke, Odžaka i Apatina, koji su prošli prvu etapu konkursa, a od ukupno 24 pristigla, našao se i projekat “Dečiji osmeh” Neformalne grupe “Pokret za evropsku kulturnu saradnju – lokalno veće Apatin”, ali njihov predstavnik nije prisustvovao obuci.

predavanje2

Udruženja mladih i neformalne grupe će do sredine jula svoje projektne ideje pretočiti u konkretne predloge projekata i konkurisati za njihovo finansiranje.

Komisija će potom odabrati do 10 projekata koji će biti finansirani u ukupnom iznosu do 700.000 dinara. Rezultati ovog odabira biće objavljeni krajem jula, a realizacija odabranih omladinskih volonterskih projekata planirana je za period između 1. avgusta i 1. novembra 2013. godine.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *