ПРЕДСТАВНИЦИ “ЦАРЗЕ” ПОБЕДИЛИ НА ИНТЕРНАЦИОНАЛНОМ ФЕСТИВАЛУ МУЗИКЕ У БЕОГРАДУ

VESTI

Представници КУД-а “Царза” Апатин су остварили су још један велики успех. Николина Прица, Анђела Прица, Лука Смиљанић, Тамара Бјелотомић и Дарија Гуша су захваљујући сарадњи са композиторком и текстописцем Маријаном Томишић освојили прво место на београдском интернационалном фестивалу “Angel Voice”, у teen категорији за ауторску музику и певање.

На овом великом интернационалном такмичењу учествују основци, средњошколци, али и одрасли људи, заљубљеници у музику и уметност, из Србије, Бугарске, Молдавије, Тајланда и других земаља, а предстваници Апатина су тријумфовали са 90 поена, осам више од другопласиране групе.

Победом на овом такмичењу у изузетно јакој конкуренцији, чланови КУД-а “Царза” су обезбедили пласман на светско финале, које ће бити одржано током септембра ове године у Београду.

Сарадња “Царзе” са Маријаном Томишић је почела у новембру 2019. године, када су Анђела Прица, Дарија Гуша и Николина Прица, уз пратњу Милоша Томишића на гитари са њеном песмом учествовале на фестивалу акустичне музике “Фамус” у Сивцу. Већ наредне године поменуте Апатинке су уз музичку пратњу Игора Мартинка, на истом фестивалу са Маријанином песмом освојиле треће место.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *