PREDSEDNIK OPŠTINE APATIN, MILAN ŠKRBIĆ “OTVORENO” U PROGRAMU RADIO DUNAVA

APATIN POLITIKA VESTI

– Dunav je za Apatin ili Koridor 7, plovni put, ili Glavna ulica Evrope, je od najveće važnosti za dalji razvoj. Proglašenjem Vlade Srbije da je ovo područje kod Apatina koje se naslanja uz Slobodnu zonu, Lučko područje, je prespektiva koja je prioritet čemu će se posvetiti opštinska vlast.-Očekujemo da će do kraja godine biti raspisan međunarodni tender za izgradnju Luke koja će se prostirati na 35 hektara. Biće važno da obezbedimo pristojnu prateću infrastrukturu, od nasipanja peska u kasete, do revitalizacije pruge, i tu očekujemo pomoć republičkih, pokrajinskih i drugih fondova. Očekujemo od Ministarstva privrede pomoć, kako oko nasipanja peska, tako i revitalizacije pruge. Opština sama nema toliko sredstava. Do sada je bilo nekoliko pisama zainteresovanih investitora. Naravno njima je u interesu da se ovaj deo infratsrukturno opremi-rekao je Milan Škrbić, predsednik opštine u intervjuu Radio Dunava.

On je još dodao da je za vreme ove vlasti pokazan interes Ukrajinaca za izgradnju na više od deset lokacija živinarskih proizvodnih pogona čiji bi kapacitet bio oko sedam miliona pilića godišnje sa pratećom prerađivačkom i svakom drugom pogonu po pitanju piletine.-Mi smo sve pripremili, predstavili im moguće lokacije. Ova kompanija iz Ukrajine mogla bi prema njihovom predlogu da zaposli oko 300 ljudi-rekao je Škrbić, koji je nedavno imao susret u opštini sa Ukrajincima, kada je potpisan i Memorandum o saradnji.

Očekuje se, nastavlja Škrbić, i dalja izgradnja Skladišta za biomasu, koja je stala, a Pokrajina je do sada uložila 142 miliona dinara. Ceo sistem mogao bi da zaposli dosta ljudi. Takođe, fabrika Embalago iz Slovenije je zainteresovana za proširenje proizvodnje u Apatinu na izradi skija-rekao je Škrbić.

Odgovarajući na pitanje o sudbini Brodgradilišta on je objasnio da je pogubna privatizacija praktično uništila ovo nekada najuspešnije preduzeće u opštini.-Vojvođanska banka preko bugarske konsultantske firme raspisala je tender za prodaju. Kako će se stvari dalje odvijati ne znamo jer je Brodgradilište praktično privatna firma na koju opštinska vlast ne može da utiče-istakao je Škrbić.

On je još istakao da će pristan, koji je tokom zime uništio led, biti revitalizovan.- Dve verzije sanacije Pristana već postoje. Mogu istaći da on nije beznačajan za opštinu jer je na njemu izvršeno u godini dana 220 revizija plovila I 150 jahti što je značajn prihod za opštinu i državu. Rečju, Pristan, što je zabluda, ne zavisi samo od pristajanja putničkih brodova-primetio je predsednik opštine.

Kao predsednik Udruženja Ličana “Nikola Tesla” na pitanje novinara Radio Dunava je rekao da je ponosan što ovo Udruženje neguje tradicije predaka koji su se iz Like naseli u ravnu Vojvodinu. –Lička Olimpjada i dalje će se odražavati na terenima banje Junaković, koji su najpodniji za ovu vrstu manefestacije. Ove godine zacrtan je datum 24. jun-objasnio je Škrbić.

Najzad, Škrbić je obećao, da će se kao izabrani predsednik opštine, i predstavnik svih građana, bez obzira na političku orijentaciju, odazvati svakom pozivu novinara, jer je to deo njegovih dužnosti.

Milan Skrbic, predsednik opstine Apatin (5)