ПРЕДАВАЊЕ- У СУСРЕТ БОЖИЋУ, РОЂЕЊЕ КОЈЕ ЈЕ ПРОМЕНИЛО СВЕТ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

У организацији апатинске секције Друштва за борбу против рака Сомбор протеклог викенда у Народној библиотеци „Миодраг Борисављевић“ у Апатину одржано је предавање под називом „ У сусрет Божићу, рођење које је променило свет“. Сала библиотеке је била испуњеној до последњег места, а апатински свештеници, велечасни Јакоб Пфајфер и отац Младен Глушац су говорили о радосној причи рођењу Исуса Христа, и позивали на поштовање и слављење узвишености живота.
У својој топлој причи истакли су да је Исус доласком међу људе и сам поставши човек, донео морално и духовно узвишење, препород и наду показавши пут ка радости стваралачког живота кроз мир са самим собом и другим људима, а самим тим и с Богом. Да би дошли до толико потребног мира потребно је да се избаци гнев, злоба, мржња, страх од других и другачијих. И наука је доказала кроз развитак испитивања функционисања психо-неуро-ендокрино-имунолошког система да душевни мир и хармонија ума, духа, душе и тела уништавају болест и воде оздрављењу, истакла је у уводној речи Биљана Бенић, председница апатинске секције друштва.

Опрост је најбољи лек. Страх, кајање и дуготрајна туга су често отрови који воде човека ка депресији, деструкцији и на крају у болест и самоуништење. Малигна болест је најбољи пример који указује да човек треба да мења дотадашњи живот и ставове, већ да се отвара доброти и радости. Немојте мислити ако се разболите да вас је Бог казнио за некакав грех, он никад не кажњава. Болест схватите као опомену. Бог воли, порука је са свештеника са трибине.


Б.Б

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *