FONTANA, AMFITEATAR I LETNJA POZORNICA NIČU NA TRGU NIKOLA TESLA

APATIN DRUŠTVO EKONOMIJA SOMBOR SRBIJA VESTI VOJVODINA

Trg Nikola Tesla , Apatin, radovi 2

U Apatinu se, na mestu sadašnjeg Trga Oslobođenja, gradi novi trg Nikole Tesle. Izvođač radova je “BS” Gradnja iz Novog Sada a rok za završetak radova je kalendarskih 120 dana ili oktobar 2014. godine.

Nakon višegodišnjeg kašnjenja, spore procedure javnih nabavki , blokade računa izvođača radova i mnogih drugih problema, Apatincima kao da je izvesniji završetak ovog dugo najavljivanog projekta.

Problem kašnjenja je nastao odlaskom prvobitnog izvođača radova u blokadu, preduzeća “Ratko Mitrović –Dedinje” sa kojim je morao biti raskinut ugovor a zatim i organizovan novi tender kako bi posao preuzelo preduzeće “BS” Gradnja iz Novog Sada kao novi najbolji ponuđač. Čitava procedura je potrajala dve godine a sredstva Evropske Investicione banke (87,5 miliona dinara) stajala su na posebnom namenskom računu kod Ministarstva za lokalnu samoupravu i regionalni razvoj do okončanja ovog postupka.

Opština Apatin je tokom te dve godine radila na infrastrukturnom opremanju tog dela grada, zamenjene su kanalizacione i vodovodne cevi uređena je saobraćajnica u Petefi Šandora , izrađeni su svi projekti mašinskih i podzemnih instalacija te obavljeno opremanje javnom rasvetom.

-Uz Trg će biti uredjen i deo ispred Doma kulture gde je i spomenik Crvenoarmejcima, izdvojili smo pet miliona dinara i za uredjenje ispred Doma zdravlja. Reč je o problemu sa kanalizacijom koji se morao rešiti kako bi se taj prostor mogao koristiti. Sređen je i prostor stare autobuske stanice , sad je stajalište za autobuse koje mogu koristiti i taksisti, rekao je predsednik opštine, Dr Živorad Smiljanić u današnjoj izjavi za naš radio.

Projektom je predviđeno da se Trg Nikola Tesla formira u površini od 40. 000 m2 i to na prostoru od ulice Srpskih vladara do ulice Dimitrija Tucovića. Osim arhiktetonskog rešenja obuhvata i projekte: pešačkih staza, hortikulturnih detalja, odnosno pejsažne arhikteture, letnje pozornice i fontane.

Novinu za naš grad predstavlja izgradnja višenamenskog objekta sa otvorenom letnjom pozornicom u obliku amfiteatra.

Donosimo vam ekskluzivne snimke idejnog rešenja “Trg Nikola Tesla”.

Trg Nikola Tesla , Apatin Trg Nikola Tesla , Apatin 2 Trg Nikola Tesla , Apatin 3 Trg Nikola Tesla , Apatin 4 Trg Nikola Tesla , Apatin 5 Trg Nikola Tesla , Apatin 6 Trg Nikola Tesla , Apatin 7 Trg Nikola Tesla , Apatin 8 Trg Nikola Tesla , Apatin 9 Trg Nikola Tesla , Apatin 10 Trg Nikola Tesla , Apatin 11 Trg Nikola Tesla , Apatin 12 Trg Nikola Tesla , Apatin 13

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *