DRAŽIĆ I KNEŽEVIĆ ZAJEDNO NA PREDSTOJEĆIM IZBORIMA

APATIN POLITIKA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Odbornička grupa građana Pokret za Apatin-Milan Dražić i OO Pokreta socijalista potpisali su Memorandum o razumevanju i budućoj saradnji na predstojećim lokalnim i pokrajinskim izborima. Predstavnici ove dve stranke pozvali su danas sve aktere političke scene u opštini Apatin da im se priključe u formiranju novog fronta političkih snaga koji će biti alternativa sadašnjoj vlasti SPS-DS-SRS.

Na pitanje novinara hoće li formiranju ovog bloka pristupiti i SNS , Vladimir Knežević, član IO GO Pokreta socijalista za Vojvodinu je rekao da su Srpska napredna stranka i Pokret socijalista koalicioni partneri na republičkom nivou što nije bio slučaj i u lokalu, te da mu je drago je što je došlo do promena u Srpskoj naprednoj stranci u opštinskom odboru Apatin. -Spremni smo da im pomognemo da ojačaju svoje redove, da naprave, kao što nisu bili, pravu političku stranku -rekao je Knežević.

Koliko odborničkih mesta očekuju u budućem sazivu Skupštine opštine Apatin , Knežević i Dražić su rekli da je još rano tome govoriti.-Još je rano, izbori nisu objavljeni i svi barataju pretpostavkom da će biti u decembru, ali dok se izbori ne objave, ovo se može smatrati kao predizborna radnja gde pokušavamo da na neki način napravimo neki koalicioni blok, koji će biti sposoban da donese u najmanju ruku dovoljan broj odborničkih mesta da može da parira i sadašnjoj vlasti-kaže Knežević.

Dražić je rekao da se Pokret za Apatin principijelno ponaša dugi niz godina u odnosu na politička dešavanja u opštini Apatin.- Nama da je u interesu bio broj mandata mi bi se priključili nekoj od stranaka, a imali smo takvih ponuda, koje su, da ih nazovem, velike stranke u republici Srbiji i u opštini Apatin i učestvovali u vlasti da smo hteli da pogazimo neke naše principe. Nismo hteli, takav vid političkog delovanja je veoma težak i imate onda pojedince koji to ne mogu da izdrže, I odlaze u neke stranke za koje procenjuju da su velike na republičkom nivou, a da su ovde vladajuće. To je normalna pojava, mi ne zameramo tim ljudima koji su otišli, prodali neku ideju za koju su se dugo godina zalagali, shvatamo da je veoma težak život i da neko ne može izdržati dug period.

-Mene u ovom trenutku ne interesuje i ne razmišljam o broju mandata, o tome ćemo razmišljati kad se izbori budu raspisali, da li će oni biti 20.decembra kako se najavljuju ili će 20. Decembra biti raspisani negde za rano proleće ili kasnu zimu. Nama nije važno, mi ćemo delovati tako da neke osnovne principe koje ste čuli danas, ne pogazimo, a broj mandata će biti takav kako građani budu hteli- rekao je Dražić.

On je još ukazao na sedam principa koji su temelji buduće saradnje.-Saradnja na lokalnom nivou je relevantna. Nudili su nam tokom prethodnih godina mnogi koaliciju ali smo se sada opredelili za PS zbog principa za koje se zajednički zalažemo- rekao je na kraju Dražić.

Vladimir Knežević i Milan Dražić