ПРАВИЛА ЗА УЛАЗАК У СРБИЈУ – СА ТЕСТОМ НА КОРОНУ И БЕЗ ЊЕГА

DRUŠTVO SRBIJA VESTI

Влада Србије је саопштила да држављани Србије могу да уђу у нашу земљу и крећу се без ограничења уз негативан пи-си-ар тест на коронавирус, не старији од 72 сата. Уколико немају урађен тест са негативним резултатом, сви наши држављани, без изузетка, мораће да буду у кућној самоизолацији у трајању од 14 дана.

Што се тиче страних држављана, они могу у Републику Србију ући уз два услова – негативан пи-си-ар тест на коронавирус не старији од 72 сата и потврду коју издаје комисија коју чине представници Министарства здравља, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Министарства спољних послова и Министарства унутрашњих послова. Ова потврда може се прибавити у нашој амбасади или конзулату у земљи из које страни држављанин долази.

Треба додати и да је кризни штаб за заштиту здравља становништва од заразне болести ковид 19 препоручио Влади да од 1. јуна у потпуности отвори границе за држављане четири суседне земље – Босне и Херцеговине, Албаније, Црне Горе и Северне Македоније. (РТС)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.