ПОВРАТАК ПОЛИЦАЈАЦА ПОЗОРНИКА НА УЛИЦУ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас у Зајечару да ће враћање полицајаца позорника на улице, полицију учинити видљивијом и доступнијом грађанима, што ће ојачати поверење, а превентивни рад полиције учинити ефикаснијим.

На састанку са начелником и руководиоцима Полицијске управе у Зајечару, Вулин је указао да ће један од приоритета у раду ове и свих других управа у Србији, бити успостављање позорничких рејона и одређивање полицајаца који ће бити задужени за њих.

Они ће свакодневно бити на услузи грађанима за потребе и безбедносне проблеме које их муче, нагласио је министар.

Рад полиције мора, како је рекао, бити усмерен на бољу комуникацију са грађанима, што ће уз превентивно деловање и осећај веће безбедности, утицати и на бољу информисаност полиције о безбедносним потребама грађана.

“Полицајац позорник биће свакодневно у свом кварту, људи ће га познавати и моћи да му се обрате у сваком тренутку. Грађани ће моћи да му се пожале уколико се у њиховом крају скупља проблематична група, ако их је страх да шетају делом кварта који је недовољно осветљен, да им помогне у свакој ситуацији везаној за делокруг рада полиције”, истакао је Вулин.

На састанку, којем је присуствовао и директор полиције Владимир Ребић, анализирани су и резултати које је Полицијска управа у Зајечару остварила у претходном периоду, а посебан акценат био је на мерама које треба предузети како би се додатно ојачали капацитети и побољшали резултати у појединим областима рада, саопштено је из МУП-а.

Истакнута је неопходност да се додатно ојачају активности на унапређењу безбедности саобраћаја на путевима, посебно имајући у виду да је на територији коју покрива ова полицијска управа током прошле године у саобраћају страдало 10 људи.

Вулин у Полицијској управи Зајечар положио је цвеће на спомен-обележје погинулим припадницима ове управе.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *