ПОНОВО ЈЕ ДОСТУПНА УСЛУГА ОСНОВНИХ ШКОЛА ЗА УПИС ДЕЦЕ И ЗАКАЗИВАЊЕ, НА ПОРТАЛУ еУПРАВА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Поново је доступна услуга основних школа за упис деце на Порталу еУправа – еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у Основне школе. Родитељи на једноставан начин, захваљујући овој услузи, могу да закажу термин за упис и тестирање детета у основној школи којој територијално припадају.

Термин у основној школи може да се закаже преко Портала еУправа или у директном контакту са школом, путем телефона или имејла. Одласком у основну школу у заказаном термину родитељи завршавају све активности везане за упис, без потребе да доносе иједан папирни документ – извод из матичне књиге рођених, пријаву пребивалишта, уверење о похађању предшколског програма и доказ о обављеном лекарском прегледу детета, јер ће сви подаци бити прибављени по службеној дужности електронским путем.

Родитељи деце или други законски заступници, који су грађани Републике Србије и ове године, покретањем услуге еЗаказивање на Порталу еУправа, могу електронским путем да закажу термин за упис и тестирање детета у први разред Основне школе, којој територијално припадају.

Заказивање ових термина је у току, а термини за тестирање су расположиви од 1. априла до 31. маја 2023. године.

Приликом доласка на заказани термин ради тестирања детета и уписа у школу, родитељи не морају да приложе документа, јер ће их школа прибавити електронским путем.

Упис деце у први разред основне школе у школској 2023/24. години

Упис деце у први разред основне школе у школској 2023-2024. години обавезан је за сву децу рођену од  1. марта 2016. до 28. фебруара 2017. године. Упис ће се вршити од 1.априла 2023.године преко Портала е-Управа (Услуге → Образовање → е-Заказивање термина у ОШ).

ПРИЈАВА ЗА УПИС ДЕЦЕ У ПРВИ РАЗРЕД ПРЕКО ПОРТАЛА е-УПРАВА

Упис деце у први разред родитељи / други законски заступници који су грађани Републике Србије врше  електронским путем од 1.4 2023. године преко Портала е-Управа  покретањем услуге е-Заказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ.

Да би извршили упис потребно је да:

-Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs

-Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → е-Заказивање термина у ОШ)

-Закажете термин тестирања детета у жељеној школи. Након е- пријаве за тестирање детета, школа ће по службеној дужности прибавити потребна документа за упис  – извод из матичне књиге рођених, пријава пребивалишта, лекарско уверење о спремности за полазак у први разред као и потврда о похађању програма предшколског васпитања и образовања.

Родитељима и законским заступницима деце, током трајања уписа у основне школе биће доступан контакт центар Министарства просвете на број 011/73 505 57.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *