POMOĆ IZ POKRAJINE STIGLA U SOMBORSKU BOLNICU

APATIN DRUŠTVO VESTI

Predstavnici Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine predali su na upotrebu medicinsku opremu somborskoj Opštoj bolnici „Dr Radivoj Simonović”, i to po jedan operacioni sto za hiruršku i ortopedsku salu, kao i četiri operacione lampe, vrednu preko 18 miliona dinara.

– Dobili smo značajna sredstva za opremu  bolnice. Imali smo problem operacionih stolova, koji su bili stari 26 godina i lampi za operacione sale, stare isto toliko-veli dr Milan Grba, direktor Opšte bolnice, zahvalivši se na izuzetno važnoj pomoći.
Prema rečima prof. dr Vesne Kopitović, pokrajinske sekretarke za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju,  Sekretarijat za zdravstvo somborsku bolnicu posmatra kao jednu od bolnica koja je u ovoj godini prioritetna u rešavanju problema u opremi. Ona je dodala da je  Sekretarijat odobrio nabavku opreme za endoskopske operacije, odnosno ginekološke endoskopske, jer je to mnogo bolje za pacijente, te da zatim sledi rekonstrukcija Neurološkog odeljenja.

– Podizanje nivoa kvaliteta zdravstvene zaštite koja se pruža pacijentima u Vojvodini apsolutni je prioritet pokrajinske Vlade i Fonda za kapitalna ulaganja. Ako čujemo podatak da se preko 25 godina nije ulagalo u somborsku bolnicu i da je oprema sa kojom rukuju lekari toliko dotrajala, bila je naša obaveza prema Somboru da to popravimo. Ovde se nećemo zastati, već smo napravili sporazum i u budžetu pokrajine preko Fonda za kapitalna ulaganja  predviđeno je 23 miliona dinara. Mi ćemo ta sredstva udružiti sa novcem iz pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo i planiramo da ova ustanova dobije još nove opreme – kazao je direktor Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine Nebojša Malenković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *