POLOŽEN KAMEN TEMELJAC PRVIH JASLICA U APATINU

APATIN EKONOMIJA VESTI

Danas je u okviru objekta Predškolske ustanove „Pčelica“ u bloku 112 u Apatinu, svečano položen kamen temljac budućih jaslica. Polaganju su pored predstavnika lokalne samouprave prisustvovali i predstavnici Ministarstva privrede, kao i roditelji i njihova deca kojima će novi objekat biti od najveće korisiti.

Biljana Mandić, direktorka PU „Pčelica“ se zahvalila lokalnoj samoupravi koja se izborila da Apatin po prvi put dobije jaslice i izrazila nadu da će ovakva investicija pozitivno uticati na život mladih ljudi i roditelja u opštini Apatin.

-Dobar dan dobri ljudi, hvala vam što ste danas ovde sa nama. Zahvaljujem vam se ispred ustanove koja čuva i gaji tradiciju dugu 135 godina od kad postoji institucijalno predškolsko vaspitno obrazovanje u Apatinu. Hvala Ministarstvu privrede Srbije i zahvaljujem se njihovom predstavniku koji je danas ovde sa nama i naravno najveću zahvalnost dugujemo našem osnivaču, lokalnoj samoupravi i ljudima koji su prepoznali potrebu i omogućili da se desi ovo što će se u narednih nekoliko meseci dešavati.

-Mi smo ustanova koja nema jaslice, a brojimo preko 580 dece ove godine. Opština smo sa negativnom stopom prirodnog priraštaja i prvi smo koji to osetimo, sa izgradnjom jaslica obezbedićemo uslove zbog kojih mladi neće odlaziti. Moći ćemo da ponudimo novu vrstu usluga i radujemo se tome što ćemo svako jutro imati priliku za besplatnu terapiju, a to je ulazak u sobu sa mnogo malih beba. Današnji dan će se pamtiti kao istorijski u razvoju ove ustanove. – rekla je Biljana Mandić.

FONO Biljana Mandić

Biljana Mandic, polaganje kamena temljca jaslica (1)

Zamenica presednika opštine Apatin, Dubravka Korać je izjavila kako je lokalna vlast pokazala još jednom da ispunjava svoja obećanja i da će se tako nastaviti i u narednom periodu.

– Želela bih da vas pozdravim ispred opštine Apatin i zahvalim na prilici što mogu danas da budem ovde kako bi ispunila jedno od naših prvih predizbornih obećanja koje smo dali kada smo pre godinu ipo dana došli na vlast. Malo teže dajemo obećanja ali kada nešto obećamo to i ispunimo.- kazala je Dubravka.

Dubravka je u nastavku svog izlaganja iznela i tehničke podatke vezane za izgradnju jaslica i pri tome se zahvalila svojim najbližim saradnicima na uloženom trudu na ovom projektu.

-Danas kada počnu radovi rok za njihov završetak je 150 dana i nadam se da ćemo za pet meseci svi zajedno biti ovde i prisustvovati otvaranju jaslica. Objekat će obuhvatati površinu od 600 m2. Vrednost investicije je 37 miliona dinara od toga opština Apatin učestvuje sa 20 miliona, dok je iz ministarstva privrede dobijeno 17 miliona dinara. Zavaljujem se ministarstvu ovim putem koji su nas podržali kroz projekat „Gradimo zajedno“ i omogućili nam da napravimo ovaj objekat koji nam je dugo godina bio potreban.- dodala je Koraćeva.

-Najviše zahvalnosti dugujem i svojim saradnicima, pre svega pomoćniku predsednika opštine Apatin za investicije gospodinu Jevti Milojeviću koji posvetio mnogo vremena i pažnje ovom projektu, kao i koordinatoru Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Snežani Radmanović Pejić. Hvala vam svim i vidimo se za pet meseci.- poručila je zamenica predsednika opštine Apatin.

FONO Dubravka Korać

Dubravka Korac Biljana Mandic, polaganje kamena temljca jaslica (3) Polaganje kamena temljca za jaslice u Apatinu (8) Polaganje kamena temljca za jaslice u Apatinu (5) Polaganje kamena temljca za jaslice u Apatinu (6) Polaganje kamena temljca za jaslice u Apatinu (15) Polaganje kamena temljca za jaslice u Apatinu (18) Polaganje kamena temljca za jaslice u Apatinu (21) Polaganje kamena temljca za jaslice u Apatinu (20) Polaganje kamena temljca za jaslice u Apatinu (24)