ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС ОД СУТРА ПОЧИЊЕ У 17 ЧАСОВА

IZBOR IZ ŠTAMPE SOMBOR VESTI

Влада Србије је раније данас увела низ додатних мера како би се спречило ширења вируса корона
У току је обраћање председника Србије, Александра Вучића. Он је на конференцији за новинаре, која је почела у 18 часова рекао да ће вечерас Влади предложити нове тешке мере. Полицијски сат ће трајати од 17 сати до 5 ујутру.

-Ово радимо како бисмо вам заштитили животе. Већ у уторак би могао полицијски час трајати 24 сата. У току је борба за ваше животе – рекао је Вучић и додао да за ово има сагласност свих лекара.

Данас је у Италији умрло 793 људи, Шпанија је на готово 300. Људи, нема више паркова. Од сутра, Влада ће да усвоји нови полицијски час. Од 4 ујутру до 7 чекамо пензионере у радњама, два метра размака, добиће сви маске.
Kако је председник истакао, врло је битна помоћ која вечерас у Србију стиже из Kине.

Ми смо велики посао направили посао око респиратора – додао је.

Не хрлите да будете заражени и да заразите некога. Многи се смеју и говоре лоше о нашим лекарима, а на крају кад погледате резултате, јасно је колико је страшна борбаа за људе који су болесни. Зато вас молим да разумете зашто од сутра више нема паркова и ничега другога. Не буде ли то довољно, биће од 7 до 13 немогуће кретање, а после тога више неће бити могуће – поручио је председник Србије.

Председник Србије је још једном замолио све да схвате тежину ситуације.

-Ни својим животом не смете да се играте, а камоли туђим. Зато вас молим, немојте да вам је страшно да останете код своје куће. Не терајте нас да уводимо полицијски час 24 сата дневно. И шта ме брига што то нико други није увео. Ја ћу да уведем јер хоћу да заштитим људе.

Вучић је замолио пензионере да ујутру не излазе у великом броју у продавнице.

-Хрватска се добро држала, па јој је у једном дану скочио број заражених. То чека нас сутра – упозорио је Вучић.

Подсетимо, према најновијим подацима од 18 сати, број људи који су се заразили корона вирусом у Србији повећан је за, па тако имамо заражених пацијената. Јуче је једна особа преминула.

Од данас се, иначе, примењују знатно строже мере којима се ограничава кретање људи и боравак људи у групама.

Осим полицијског часа од 20 сати увече до 5 сати ујутро, када је на снази потпуна забрана кретања, као и апсолутне забране кретања за грађане старије од 65 година (којима ће од сутра у одређеном термину бити омогућен одлазак по намирнице), од данас се укида сваки вид јавног превоза у Србији, изузев такси превоза, забрањује се боравак у парковима и просторима за рекреацију, забрањује се свако јавно окупљање више од 5 особа, а дозвољено је да раде искључиво апотеке и самопослуге.
Kада су у питању ресторани и кафићи, они се такође затварају, а постоји могућност само да се храна доставља на кућну адресу
.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *