ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС ОД ПЕТКА ДО ПОНЕДЕЉКА, ЗА ПРВОМАЈСКЕ ПРАЗНИКЕ ОД ЧЕТВРТКА

APATIN POLITIKA VESTI

Предстојећег викенда на снази ће бити забрана кретања од петка у 18 часова до понедељка до 5 часова ујутру, док ће за првомајске празнике највероватније бити уведен тродневни полицијски час

Kоначна одлука о дужини забране кретања која ће важити следећег викенда још није донета, али је, по мишљењу струке, најрационалније да се не угрозе позитивни трендови пада броја заражених, пишу Новости и Б92. Тако је најреалнија опција продуженог полицијског часа – од четвртка, 30. априла у 18 часова, до понедељка, 4. маја, до 5 часова ујутру.

Такође, преовлађује и став да се питање евентуалног укидања ванредног стања нађе на дневном реду тек после Ђурђевдана, 6. маја.

Мере које су донете у борби против пандемије донекле су ублажене, па је тако забрана кретања радним данима скраћена за један сат и сада траје од 18 сати до 5 часова ујутру.

Такође, најстаријим грађанима дозвољен је излазак напоље три пута недељно – уторком, петком и недељом, од 18 до 1х, у трајању од пола сата, највише шест стотина метара од места становања.

Од уторка, 21. априла, дозвољен је рад предузетника попут ауто-механичарских и вулканизерских радњи, обућара, кројача, хемијских чишћења, школа за обуку возача као и послодавцима из области трговине на мало – књижаре, трговци моторним возилима, бициклима, наутиком, техничком робом, грађевинским материјалом.

Друге радње требало би да буду отворене од 27. априла ако имају мање од 300 квадрата. Реч је о фризерским салонима и салонима лепоте, теретанама, али ће за њих морати да буде обезбеђена посебна заштита. За хотеле, бање, тржне центре, међуградски саобраћај, аеродроме, ресторане и кафиће планирано је отварање између 3. и 10. маја.
Аутор: Новости, Б92

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.