POLICIJA SPROVELA AKCIJU “AKCIZA”

HRONIKA SOMBOR VESTI

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru, u sklopu akcije “Akciza”, u dve odvojene zaplene, oduzeli su 108,5 kilograma duvana, čija je vrednost oko 100.000,00 dinara.

Dvojica Kuljana osumnjičeni su da su nabavili, radi dalje prodaje, 104,5 kilograma presovanog duvana, marke “virdžinija”, u listu i četiri kilograma rezanog duvana, iako nisu imali odobrenje nadležnog državnog organa i kao fizička lica nisu bili ovlašćeni za trgovinu duvanom i duvanskim proizvodima, niti su imali registrovane preduzetničke radnje ili privredno društvo za trgovinu.

Osumnjičeni se terete i da su izvršili krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda iz Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, jer za kupljeni duvan nisu platili propisane akcize, čime su oštetili Budžet Republike Srbije za iznos od preko 420.000,00 dinara.

Protiv dvojice osumnjičenih biće podneta krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu u Vrbasu u redovnom postupku, zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena trgovina.