POLICIJA PRIVELA TROJICU MLADIĆA ZBOG TUČE U SONTI, POVODOM INCIDENTA OGLASIO SE I IGOR MIROVIĆ

APATIN HRONIKA VESTI

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru identifikovali su trojicu mladića koji su u nedelju, 24. decembra nešto posle ponoći u Sonti, nakon vrebalnog konflikta, izazavali tuču u kojoj je učestvovalo više lica.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, krivična prijava u redovnom postupku biće podneta protiv jednog devetnaestogodišnjaka, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo lake telesne povrede.

Protiv druge dvojice mladića biće podnete prekršajne prijave po osnovu Zakona o javnom redu i miru.

Policijska uprava u Somboru ističe da ovaj incident nije nacionalno motivisan, niti je operativnim radom utvrđena bilo koja indicija koja bi ukazivala na nacionalne motive.

 
Povodom minulog incidenta u Sonti, oglasio se i Presednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović koji je u svoj izjavi rekao da je ovakvo ponašanje nedopustivo.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović dobio je izveštaj od Policijske uprave Sombor, koji u svim elementima demantuje navode Tomislava Žigmanova, predsednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, u vezi sa navodnim incidentom u Sonti.

Iz izveštaja proizilazi da su pripadnici Policijske uprave Sombor, odmah po saznanju o tuči mladića u Sonti, obavili sve neophodne radnje sa ciljem da utvrde činjenice i okolnosti ovog događaja.
Nedvosmisleno je utvrđeno da nema elemenata izvršenja dela na nacionalnoj osnovi i o tome je Policijska uprava Sombor obavestila javno tužilašstvo.

-Svako unošenje nemira u harmonične međunacionalne odnose koje u Vojvodini grade i neguju njeni građani i predstavnici državnih organa – nedopustiva je. Tražim od nadležnih da uvek i na svakom mestu primenjuju zakon, posebno kad su u pitanju tekovine skladnih međuetničkih odnosa-, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.