ПОЛИЦИЈА ИЗ ДУНАВА ИЗВАДИЛА ГРУПУ ИЗНЕМОГЛИХ МИГРАНАТА

HRONIKA VESTI VOJVODINA

Мушкарци су били уморни, изнемогли и промрзли па су их полицијски службеници утоплили, пружили им прву помоћ и позвали Хитну медицинску помоћ.

Хрватска полиција спасила је животе четворице миграната, а о опасном покушају преласка одмах је обавестила и граничну полицију Републике Србије.

Приликом обављања редовног обиласка подручја службеним пловилом на реци Дунав, полицијски службеници Станице граничне полиције Бели Манастир су 04. фебруара око 7.30 сати три километра северно од барањског места Батина чули дозивање у помоћ на страном језику.

Убрзо су у хладном Дунаву уочили неколико особа које плутају по реци, држећи се за помагала.

Полицијски службеници су им одмах притекли у помоћ, а када су се приближили, видели су четворицу мушкараца који се на гуменим деловима точка боре са струјама Дунава, покушавајући доћи до обале Републике Хрватске, саопштили су из МУП-а.

Полицијски службеници су извукли мушкарце из воде те их сместили на полицијско пловило, када су приметили да се ради о четворици миграната у доби од 30-ак година, који су покушали прећи реку Дунав из смера Републике Србије.

Мушкарци су били уморни, а полицијски службеници су их утоплили, пружили им прву помоћ и позвали Хитну медицинску помоћ. Заједно са спасеним мушкарцима пловилом су дошли до службеног веза за полицијска пловила на Зеленом Отоку у Барањи и чекали долазак радника Хитне медицинске помоћи.

За то време су им полицијски службеници дали ћебад и суву одећу којом су располагали и припремили им топле напитке и храну како би се угрејали.

Радници Хитне медицинске помоћи прегледали су спасене особе и пружили им лекарску помоћ. Утврдили су да мушкарци нису повређени те да су здрави, али промрзли.

Након што су се опоравили, мигранти су превезени у просторије Станице граничне полиције Бели Манастир, где је у току утврђивање њиховог идентитета и даље поступање у складу према националном и европском законодавству.

О овом по живот опасном покушају незаконитог прелазака реке Дунав у зимским условима одмах је обавештена и гранична полиција Републике Србије како би спречила овакве покушаје, с обзиром на стварну опасност по живот тих људи. (Радио Дунав/Вечерњи.хр)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *