POKRAJINSKI SEKRETAR ZA ZDRAVSTVO ZORAN GOJKOVIĆ POSETIO APATIN

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković posetio je danas Apatin , gde je nakon posete Domu zdravlja održao sastanak sa opštinskim rukovodstvom. U apatinskom Domu zdravlja, sekretar je razgovarao sa direktorkom Brankom Bajić, koja ga je informisala o problemima i situaciji u ovoj ustanovi kao i projektima čija je realizacija planirana u narednom periodu.

-Nakon preuzimanja funkcije VD direktora zatekla sam prilično zapušteno stanje, seoske ambulante niko nije obišao dvadeset godina a zdravstvenoj stanici u Kupusini pretilo je urušavanje. Odmah smo napravili kompletan projekat sanacije ovog objekta čija će popravka iznositi oko 2.700.000,00 dinara. Uspeli smo rešiti problem rada hitne službe, gde smo reorganizacijom na ovom odeljenju uključili lekare opšte prakse. Rad laboratorije je bio veoma dobar, ali problem je pozicija same laboratorije i nedostatka lifta u objektu. Bilo je pokušaja da dođe do zamene mesta sa odeljenjem Medicine rada, ali jednostavno, za to ne postoje tehnički uslovi. Kao privremeno rešenje u radu laboratorije napravljen je punkt na kojem će laboranti svako jutro silaziti i uzimati materijale pacijetnima koji nisu u mogućnosti da se penju do drugog sprata. U vezi trajnog rešavanja ovog problema radimo na projektu postavljanja lifta, krenuli smo sa opremanjem čekaonica LED televizorima kako bi pacijentima olakšali boravak , prvi je postavljen je na dečijem odeljenju, a sredstva su obezbeđena preko sponzora, rekla je Bajićeva i dodala da je u planu izrada projekta centralne sterilizacije koja je potrebna za akreditaciju ustanove i projekta sa kojim bi se krenulo u digitalizaciju mamografa i rendgena, nabavku ultra-zvuk aparata i drugog.

Fono -Branka Bajić

Gojkovića su u zgradi SO Apatin primili predsednik opštine Radivoj Sekulić i njegovi saradnici, koji su ga upoznali sa aktuelnim aktivnostima, i dodali da su spremni da sa sekretarijatom ostvare čvršće veze u pogledu rešavanja problema koji se tiču Doma zdravlja. Dr Zoran Gojković je istakao da je pokrajina spremna da u narednom periodu pomogne sa jednim sanitetskim vozilom, a da još jedno, koliko je Domu zdravlja zapravo i potrebno, lokalna samouprava pronadje način i sama obezbedi, kao i ideje i predloge za rešavanje ostalih tekućih problema u ovoj apatinskoj zdravstvenoj ustanovi.

Fono-Dr Zoran Gojković

Pokrajinski sekretar za zdravstvo, novembar 2016 Pokrajinski sekretar za zdravstvo, novembar 2016 Branaka Bajić, Dubravka korać, Milan Škrbić, poseta pokrajinskog sekretara za zdravstvio IMG_3573 IMG_3575 IMG_3578