ПОДЕЛА ДЕЗИНФЕKЦИОНИХ БАРИЈЕРА И СРЕДСТАВА ЈАВНИМ УСТАНОВАМА И ПРЕДУЗЕЋИМА

APATIN EKONOMIJA VESTI

Општински штаб за ванредне ситуације општине Апатин данас је организовао поделу 50 дезинфекционих баријера и средстава за дезинфекцију свим јавним установама и предузећима у којима је појачана фреквенција грађана. Дезбаријере се састоје од плитког суда који садржи сунђер потопљен у дезинфекционо средство чиме се спречава евентуално уношење вируса Kовид-19 обућом грађана. Поред дезбаријера мобилни тимови су корисницима уручили и 5 литара дезинфекционог средства натријум-хипохлорита којег производи апатинска фабрика воде.

Kако је рекао председник општине, Милан Шкрбић, то је једна у низу мера које општина Апатин спроводи у циљу заштите од ширења вируса KОВИД 19.

Ово је још једна акција коју је Штаб за ванредне ситуације општине Апатин спровео у протеклом периоду. Сваки дан имамо неке нове мере, нова упозорења али и разне донације што од грађана тако и од привредника које упућујемо на места где су неопходна. Данас смо поделили преко 50 дезбаријера. Једноставно, хтели смо и на овај начин да помогнемо, то није нешто капитално али је корисно у циљу борбе против ширења корона вируса. Дезбаријере се постављају на улазе објеката где је фреквенција грађана велика, попут Дома здравља, станица полиције, Поште, Електродистрибуције, Јавног комуналног предузећа, бензинске пумпе, пекаре, апотеке, продавнице воћа и поврћа, супермаркета и тако даље, изјавио је председник општине Милан Шкрбић.

Поред јавних установа средства су подељена и одређеном броју предузетника који свакодневно услужују грађане општине Апатин.

-Иако је ово мала ствар коју смо за њих урадили, већина је данас била изненађена и задовољна. Неки су имали привремена, импровизована решења, међутим ово је сада озбиљније и практичније, изјавио је Шкрбић.

Он је током поделе дезбаријера разговарао са привредницима и запосленима о условима рада током ванредног стања.
– Ситуација је тешка, али смо се прилагодили. Поштујемо све мере, у смислу заштите запослених и купаца који долазе у нашу месару, а ова донација ће додатно помоћи. Драго нам је да неко мисли на нас и грађане, каже Милена власница месаре Ракић.
Шкрбић се данас испред штаба за ванредне ситуације поново захвалио грађанима на стрпљењу и поштовању мера о забрани кретања.
-Хвала вам што поштујете препоруке епидемиолога и одлуке Владе Србије, али дајте да издржимо ових пар недеља, немојте шетати. Иако нас наредних дана очекује лепо време.. немојте излазити, стрпите се зарад свих нас, поручио је у својој молби председник општине, Милан Шкрбић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.