POČINJU 54. APATINSKE RIBARSKE VEČERI! APATIN DO NEDELJE CENTAR ZABAVE U OKRUGU

APATIN DRUŠTVO VESTI

Nastupom Sonćanskih mažoretkinja i kvalifikacijama za „Zlatni kotlić“, danas od 20 sati na trgu Nikole Tesle počinju 54. Apatinske ribarske večeri, najveća manifestacija ove vrste u okrugu. Bina i razglas su već namontirani, a postavljena su i ložišna mesta za kuvanje Apatinskog alaskog paprikaša.

trg bina ribarske lozista za paprikas

Kao i ranijih godina, duž apatinske glavne ulice postavljeni su štandovi za prodaju suvenira, nakita i drugog, a da neće nedostajati ni zabave za najmlađe, svedoči i zabavni park koji je već postavljen na parkingu ispred pivare.

luna park

U muzičkom delu programa večeras od 20,30 sati nastupiće džez kvartet profesora muzičke škole, zatim će uslediti pozdravna reč predsednika opštine i koncert „Spajder benda“. Zvezde prvog dana ovogodišnjih Ribarskih večeri su članovi Amadeus benda, koji će na trgu Nikole Tesle nastupiti od 22,30 sati. Poziv na večerašnji koncert slušaocima Dunav radija uputio je Aca Stanimirović, član ovog popularnog benda.

Sutrašnji program Ribarskih večeri će početi u 18 sati trkom čamaca Apatinaca kod čarde „Zlatna kruna“, od 19 sati će u organizaciji udruženja „Ular“ biti održan defile konja i fijakera kroz Apatin, pola sata kasnije uslediće nastup KUD-ova sa teritorije naše opštine, a od 20 sati će početi Otvoreno prvenstvo Apatina u kuvanju ribljeg paprikaša. U muzičkom delu programa od 20,30 sati će nastupiti grupa „Gold“, sat kasnije svoj repertoar će predstaviti Nemanja Guzijan a u 22,30 počeće koncert Dejana Matića. Sutra na kanalu kod „Bele loze“ počinje i tradicionalni moto susret, a u muzičkom programu će nastupiti „Brothers old timers band“ i „Bitange“.

Kao i svake godine, tako i ove, u pojedinim ulicama će važiti izmenjem režima saobraćaja, dok će u nekim biti i potpuno obustavljen. Manifestacija će zbog svog održavanja zauzeti prostor u delovima ulica Petefi Šandora ( od raskrsnice Duška Trifunovića i Miloša Obilića do ulice Dimitrija Tucovića), Trg Nikole Tesle (od ulice Petefi Šandora do upravne zgrade Apatinske pivare). Režim saobraćaja za dane manifestacije će biti regulisan privremenom signalizacijom.