POČINJE OMLADINSKI EKOLOŠKO-HUMANITARNI KAMP

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI VOJVODINA
Omladinsko udruženje volontera opštine Apatin poziva zainteresovane srednjoškolce da se prijave za učešće na Omladinskom ekološko-humanitarnom kampu, koji će se u subotu i nedelju, 30. i 31. avgusta, održati na čardi „Brunai“ blizu Kupusine.
Prvog dana kampa organizovaće se edukativna predavanja na temu ekologije i humanosti. Biće upriličene sportske i zabavne aktivnosti, kao i vožnja čamcima. Drugog dana kampa organizovaće se kreativne radionice, ekološka akcija, vožnja Dunavom „Apatinkom“ i upoznavanje sa prirodnim lepotama ovog kraja.
Poziv je otvoren za ukupno deset srednjoškolaca sa područja opštine, koji se besplatno mogu prijaviti putem e-adrese: ouvolontera.apatin@gmail.com najkasnije do petka, 29. avgusta, a potrebni su sledeći podaci: ime i prezime, mesto, godište i kontakt telefon.
Prema rečima Vladana Šijana, koordinatora projekta, cilj projekta jeste edukacija mladih kroz zanimljiva predavanja, praktičan rad i zabavu, pri čemu će upoznati različite aspekte životne sredine, probleme zagađenja vode i uticaja na okolinu, ali i šta svako od nas može da učini za čistije okruženje.
Ovaj omladinski projekat realizuje se u okviru ovogodišnjeg programa „Mladi su zakon – Zapadnobački okrug“, finansiranog od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, a tehničku podršku pruža Resurs centar – Somborski edukativni centar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.