ПОЧИЊЕ ИСПЛАТА МИНИМАЛЦА ЗАПОСЛЕНИМА У ТУРИЗМУ И УГОСТИТЕЉСТВУ

EKONOMIJA SRBIJA VESTI

Исплата још једне минималне зараде у износу од 30.367 динара за запослене у туризму и угоститељству почиње данас. Реч је о подршци у износу од две милијарде динара, који ће бити исплаћена из републичког буџета за 72.500 запослених у туристичким агенцијама, рент-а-кар фирмама, угоститељским објектима и хотелима.

Министар финансија Синиша Мали раније је рекао да ће та додатна финансијска подршка значити запосленима у овом сектору који су због пандемије корона вируса највише угрожени.

Подсетио је да је ово шести по реду минималац који добијају запослени у овим секторима у Србији, што значи да је пола пословне године у овим предузећима држава покрила исплатом зарада.

Министар је истакао да је Пореска управа објавила списак од 12.037 предузећа која су остварила право на помоћ државе.

На списку се налазе фирме из области угоститељске и туристичке привреде.

Предузећима ће новац бити уплаћен на посебне наменске рачуне које Управа за трезор отвора за ову сврху.

Министар Мали је рекао да је процедура за исплату поједностављена, тако да је потребан само један долазак овлашћеног лица привредног субјекта у надлежну филијалу Управе за трезор.

Подсетио је да су претходно исплаћене субвенције хотелијерима у износу од 350 евра по индивидуалном лежају и 150 евра по смештајној јединици, за шта је издвојено 1,2 милијарде динара.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *