БИЛ ГЕЈТС – KАФИЋИ И РЕСТОРАНИ БИ ТРЕБАЛО ДА БУДУ ЗАТВОРЕНИ НАРЕДНИХ ЧЕТИРИ ДО ШЕСТ МЕСЕЦИ

IZBOR IZ ŠTAMPE VESTI

Суосинивач Мајкрософта Бил Гејтс верује да је повратак у нормално за САД даљи него што људи очекују, упркос томе што је вакцина дистрибуирана ове недеље.

Гејтс, који је донирао милионе долара за вакцину, рекао је да би до лета 2021. Сједињене Америчке Државе “требало да буду знатно ближе нормалном него што су сада”, али да ће потпуни повратак у нормалу вероватно бити могућ тек након 2022.

Милијардер је у недељу рекао ЦНН-у да ће постојати ризик од враћања вируса “ако не помогнемо другим земљама да се реше ове болести и ако стопе вакцинисања у САД-у не буду високе”, преноси Index.hr

Гејтс сматра како би велика јавља окупљања требало и даље да буду забрањена, а рекао је и како би “нажалост већина барова и ресторана у земљи требало да буде затворена како би се сузбиле стопе заразе. Kазао је како би барови и ресторани у САД-у требало да буду затворени наредних четири до шест месеци.

Стварни повратак у нормалу, сматра, могућ је тек након 12 до 18 месеци и то под условом да се учини све што је потребно за сузбијање заразе. Гејтс је такође изразио забринутост због неспремности Доналда Трампа да призна председничке изборе, за шта тврди да компликује дистрибуцију вакцине.

“Прелаз власти то компликује, али је нова администрација вољна да се ослони на стварне стручњаке, а не да напада те стручњаке”, рекао је Гејтс.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *